• Natisni

BOŽIČNA ZVEZDA VOLMARY 12 CM

Šifra izdelka: 1898528

Cena:
4,50 € /KOS
Nakup v Spletnem centru ni možen
1  KOS
Kol.:

Ugodnosti

Brezplačna dostava
za spletni nakup nad 40 €
Polepšajte si praznike z božičnimi zvezdami. Razlikujejo se glede na barvo listov, ki jih mnogi zamenjujejo za cvetove. Najbolje uspevajo v polsenci.

  • Vzgojena v Sloveniji. .
  • Z barvami pričara veselo vzdušje.
  • Odlično se poda k adventni okrasitvi doma.

Božična zvezda je rastlina iz družine mlečkovk, ki izvira iz tople Mehike. Iz vročih krajev smo tako prejeli razkošno rastlino, ki se je največkrat razveselimo v mrzlih zimskih dneh. V divjini raste v obliki grma, ki lahko doseže višino do 5 metrov. Žlahtnitelji so iz tropskega grma uspeli vzgojiti sobno lončnico kompaktne rasti in različnih barv, ki cveti nekaj mesecev.


To, kar imajo laiki za cvet pri božični zvezdi, so v resnici le obarvani ovršni listi, ki obstajajo v različnih barvah, od svetlo rdeče, lososove, močno rožnate do bele in lisaste. Razlikujejo pa se tudi v oblikah rasti, saj lahko kupimo pritlikavo, grmič in v obliki košatega drevesca na visokem deblu.


Nega

Božična zvezda za bujno rast in bogate cvetove potrebuje primerno prehrano. Rastlina naj ne bo izpostavljena direktni sončni svetlobi, temveč bo najbolje uspevala v polsenci. Najbolje bo uspevala v zmerno ogretih in svetlih prostorih, kjer zrak ni presuh. Idealne temperature zanjo so od 15 do 20 stopinj Celzija, pri pretoplih temperaturah pa listi lahko pričnejo rumeneti.


Ne prenese vedno vlažne zemlje, zato po temeljitem zalivanju počakamo, da se prst zmerno osuši, nato pa zopet zalijemo. Gnitje korenin lahko preprečite tako, da po zalivanju odlijete vodo iz podstavka. Ko rastlina cveti, jo enkrat tedensko gnojimo s šumečimi tabletami za cvetoče rastline. 1 šumeča tableta zadostuje za 1 liter vode, tako doziranje pa je zelo natančno in enostavno.

Tehnične specifikacije

VRSTA LONČNICE CVETOČA
LATINSKI NAZIV EUPHORBIA
PREMER LONCA 12 CM
ZALIVANJE 2
LEGA POLSENCA
Opozorite nas na napako oziroma pomanjkljivost pri opisu izdelka! Pošljite e-pošto na info@merkur.si.

S PLAČILNIMI KARTICAMI

Nakup s plačilnimi karticami je v Spletnem centru Merkur enostaven in popolnoma varen. Omogočamo vam nakup z naslednjimi plačilnimi karticami:

Prodajno mesto Spletnega centra Merkur je opremljeno z naprednim sistemom MasterCard SecureCode in Verified by Visa

Več informacij o splošnih prodajnih pogojih dobite na naslednji povezavi.

SEŠTEVANJE NAKUPOV

Vaše spletne nakupe bomo zabeležili na Merkurjevo kartico zaupanja. Ob koncu vsakega obračunskega obdobja seštejemo vse nakupe, zabeležene na Merkurjevi kartici zaupanja, jih obračunamo in izdamo bon za popust v višini do 5 % od vrednosti opravljenih nakupov.

REGISTRACIJA V SPLETNI CENTER

S klikom na povezavo se registrirajte, potrdite registracijo v svojem e-poštnem predalu in se prijavite.

VPIŠITE SVOJO MERKURJEVO KARTICO ZAUPANJA

V področje "Moj račun/Kartica zaupanja« vpišite številko Merkurjeve kartice zaupanja. V kolikor ste pri spletnem nakupu pozabili vpisati Merkurjevo kartico zaupanja, vam lahko v vseh trgovskih centrih v 30 dneh zabeležimo vaš nakup.

Več informacij o Merkurjevi kartici zaupanja dobite na naslednji povezavi.

NAKUP NA OBROKE S KARTICAMI

Hitro, enostavno in brez stroškov odobritve in zavarovanja vam v trgovskih centrih nudimo možnost nakupa na obroke z Diner Club kartico, NLB MasterCard in Karanta ali American Express.

Več informacij

Hitri krediti

Kredit je primeren za vsak nakup, ki je višji od 125 € in nižji od 3.000 €. Kredit poljubno prilagodite svojim željam – izberete ustrezno število obrokov glede na to, v kakšnem času želite poravnati kredit in kolikšen mesečni obrok je za vas sprejemljiv.

Izdelek, ki je na voljo po razdeljeni ceni, lahko kupite na 10 obrokov, brez obresti in dodatnih stroškov odobritve ali zavarovanja.

Več informacij

Nasveti

Z našimi nasveti, navodili in triki vam želimo pomagati, da uresničite svoje mojstrske načrte, projekte in ideje. Dobili boste pregled na kaj vse morate paziti pri domačih opravilih na vrtu, v kopalnici, v delavnici, pri gradnji … Nasveti so primerni tako za začetnike kot tudi za tiste bolj podkovane z znanjem. Prepričani smo, da boste z malo energije in veselja zelo veliko projektov opravili kar sami.

Zavihajmo rokave!

nasveti urejanje stanovanja

Urejanje stanovanja

nasveti hišni aparati

Hišni aparati

nasveti kuhinja

Kuhinja

nasveti kopalnica

Kopalnica

nasveti ogrevanje in hlajenje

Ogrevanje in hlajenje

nasveti delavnica in mojstrska opravila

Delavnica in mojstrska opravila

nasveti gradnja in obnova

Gradnja in obnova

nasveti vrt in okolica

Vrt in okolica

nasveti prosti čas

Prosti čas

nasveti prazniki

Prazniki

Število artiklov v primerjavi 0 Primerjaj