• Natisni

KUHINJSKI APARAT GORENJE OP 650 W OIL PRESS ZA OLJE

Šifra izdelka: 2522118

Cena:
349,90 € /KOS
Brezplačna dostava!
Na zalogi pri dobavitelju – Dostavimo v 7 dneh

Ugodnosti

BREZPLAČNA dostava
za spletni nakup nad 40 €
Sveže in zdravo hladno stiskano olje. Brezskrbna uporaba in vrhunski rezultati.

  • Razvajajte se z domačim oljem.
  • 100% vitamini, minerali in antioksidanti.

Hladno stiskana olja so kakovostnejša, saj pri predelavi sestavin ne prihaja do povišanih temperatur, ki povzročijo izgubo hranilnih snovi v semenih in oreščkih. Čeprav se pri stiskanju sprošča toplota, ta ne sme preseči 49 °C (120° F), da lahko olje še imenujemo hladno stiskano. Tako pridobljena olja zadržijo pristen okus, aromo in hranilne vrednosti. DOBRO JE VEDETI! Za hladno stiskanje so primerna semena in oreščki z visoko vsebnostjo olja. Priporočljivo je, da stiskamo sestavine, ki niso vlažne. Vsebujejo naj največ 10 % vlage, saj ta pri stiskanju onemogoča doseganje optimalnih rezultatov. Rešitev je, da pred stiskanjem sestavine prepražimo ali za 30 minut grejemo v pečici. Sveže stisnjeno olje potrebuje nekaj časa, da se zbistri. Rahla pena na vrhu gladine olja takoj po stiskanju je normalen pojav. Vsebnost olja v semenih in oreščkih variira med 25 in 50%. Količina olja pri stiskanju je odvisna od sestavin, vlažnosti in hitrosti stiskanja. Tropine so suhi ostanek semen in oreščkov in so uporabne kot dodatek v prehrani. Priporočljivo jih je kombinirati s suhim sadjem in jogurtom ali jih uporabiti pri pripravi peciva. Stisnjeno olje je priporočljivo shraniti v temnih steklenicah, v prostoru s temperaturo pod 20 °C. PODROČJA UPORABE HLADNO STISKANEGA OLJA: PRIPRAVA HRANE Olje se v kulinariki uporablja vse od iznajdbe pridobivanja te žlahtne tekočine iz sadežev, semen in oreškov. Uporablja se za: kuhanje, cvrenje, dušenje, dodatek surovim jedem, solatne polivke, sadne in zelenjavne jedi, priprava mesa, priprava slaščic, tople in hladne jedi NEGA TELESA Olje ima velik pomen tudi pri negi telesa, saj vsebuje hranilne sestavine, ki blagodejno vplivajo na naš izgled. Uporabljamo jih za: masažo obraza in telesa, nego las, nohtov in trepalnic, poživitev kože SKRB ZA ZDRAVJE Zdravilni učinki olja so znani že dolgo časa. Najbolj razširjeno je povezovanje olja z ravnijo holesterola, uporablja pa se tudi na področjih: urejanja prebave, odprave kožnih vnetij, uravnavanja želodčne kisline in krvnega pritiska. Tropine, ki ostanejo po stiskanju so zelo hranljive in vsebujejo veliko zdravju koristnih sestavin. Ne zavrzite jih! Dodajte jih v jogurt ali med kosmiče pri zajtrku. Odlično se podajo tudi v biskvit pri pripravi peciva in pri dekoraciji sladic.

Tehnične specifikacije

VRSTA APARATA APARAT ZA OLJE
MOČ 650 W
GARANCIJA 2 LETI
Opozorite nas na napako oziroma pomanjkljivost pri opisu izdelka! Pošljite e-pošto na info@merkur.si.

Video vsebine

S PLAČILNIMI KARTICAMI

Nakup s plačilnimi karticami je v Spletnem centru Merkur enostaven in popolnoma varen. Omogočamo vam nakup z naslednjimi plačilnimi karticami:

Prodajno mesto Spletnega centra Merkur je opremljeno z naprednim sistemom MasterCard SecureCode in Verified by Visa

Več informacij o splošnih prodajnih pogojih dobite na naslednji povezavi.

SEŠTEVANJE NAKUPOV

Vaše spletne nakupe bomo zabeležili na Merkurjevo kartico zaupanja. Ob koncu vsakega obračunskega obdobja seštejemo vse nakupe, zabeležene na Merkurjevi kartici zaupanja, jih obračunamo in izdamo bon za popust v višini do 5 % od vrednosti opravljenih nakupov.

REGISTRACIJA V SPLETNI CENTER

S klikom na povezavo se registrirajte, potrdite registracijo v svojem e-poštnem predalu in se prijavite.

VPIŠITE SVOJO MERKURJEVO KARTICO ZAUPANJA

V področje "Moj račun/Kartica zaupanja« vpišite številko Merkurjeve kartice zaupanja. V kolikor ste pri spletnem nakupu pozabili vpisati Merkurjevo kartico zaupanja, vam lahko v vseh trgovskih centrih v 30 dneh zabeležimo vaš nakup.

Več informacij o Merkurjevi kartici zaupanja dobite na naslednji povezavi.

NAKUP NA OBROKE S KARTICAMI

Hitro, enostavno in brez stroškov odobritve in zavarovanja vam v trgovskih centrih nudimo možnost nakupa na obroke z Diner Club kartico, NLB MasterCard in Karanta ali American Express.

Več informacij

Hitri krediti

Kredit je primeren za vsak nakup, ki je višji od 125 € in nižji od 3.000 €. Kredit poljubno prilagodite svojim željam – izberete ustrezno število obrokov glede na to, v kakšnem času želite poravnati kredit in kolikšen mesečni obrok je za vas sprejemljiv.

Izdelek, ki je na voljo po razdeljeni ceni, lahko kupite na 10 obrokov, brez obresti in dodatnih stroškov odobritve ali zavarovanja.

Več informacij

Nasveti

Z našimi nasveti, navodili in triki vam želimo pomagati, da uresničite svoje mojstrske načrte, projekte in ideje. Dobili boste pregled na kaj vse morate paziti pri domačih opravilih na vrtu, v kopalnici, v delavnici, pri gradnji … Nasveti so primerni tako za začetnike kot tudi za tiste bolj podkovane z znanjem. Prepričani smo, da boste z malo energije in veselja zelo veliko projektov opravili kar sami.

Zavihajmo rokave!

nasveti urejanje stanovanja

Urejanje stanovanja

nasveti hišni aparati

Hišni aparati

nasveti kuhinja

Kuhinja

nasveti kopalnica

Kopalnica

nasveti ogrevanje in hlajenje

Ogrevanje in hlajenje

nasveti delavnica in mojstrska opravila

Delavnica in mojstrska opravila

nasveti gradnja in obnova

Gradnja in obnova

nasveti vrt in okolica

Vrt in okolica

nasveti prosti čas

Prosti čas

nasveti prazniki

Prazniki

Število artiklov v primerjavi 0 Primerjaj