• Natisni

LEPILO ZA PLOŠČICE CINKARNA NIVEDUR E 25+2KG C2TES1

Šifra izdelka: 2487175

Cena:
15,49 € /KOS
 
Cena za KG 0,5737 €
Nakup v Spletnem centru ni možen
1  KOS
Kol.:

Ugodnosti

Brezplačna dostava
za spletni nakup nad 40 €
Prenavljate kopalnico?
Preberite si nasvete in pridobite ideje.
Visokoelastično, izdelano na osnovi cementa, peska in dodatkov, za lepljenje težke stenske in talne keramike ali klinkerja na zahtevnejše podlage (na talno ogrevanje, mavčne plošče) ali keramike na že položeno keramiko, vsebina 25 kg.

  • Dober oprijem in elastičnost.
  • Za lepljenje na talno gretje.
  • Za bazene.

Uporaba: Za lepljenje standardne in težke stenske in talne keramike, marmorja, keramike na problematične podlage - talno ogrevanje, mavčne plošče, za lepljenje keramike v bazenih in na balkonih ter za lepljenje standardne keramike na že položeno keramiko. Pripravljen je za zunanjo in notranjo uporabo. Skladiščenje: Izdelek je potrebno hraniti v suhih in zračnih prostorih, v originalni, dobro zaprti in nepoškodovani embalaži, na suhi podlagi. Pri takšnem skladiščenju je uporaben 12 mesecev od dneva proizvodnje. Priprava podlage Podlago, ki mora biti suha, trdna, odprašena, nezmrznjena, brez sledov olj in podobnih nečistoč, pred nanosom lepila navlažimo z vodo. Za močno vodovpojne podlage priporočamo impregnacijo s CELAKRIL premazom. Delovni pogoji Temperatura naj bo pri uporabi med +5 in +25?C (podlaga, okolica, material). Če obstaja 48 ur po uporabi nevarnost zmrzovanja, lepila ne uporabimo. Sredstev proti zmrzovanju ne dodajamo. Vgradnja Za pripravo lepila uporabimo vodo iz vodovoda. V 4 litre vode počasi dodajamo 25 kg Nivedurja E in mešamo. Dodamo ga toliko, da dobimo lepilo primerne gostote, počakamo 5 minut in ponovno dobro premešamo. Na pripravljeno podlago z ravno gladilko nanesemo tanek sloj lepila, nato pa na še sveži sloj nanesemo drugi sloj lepila z zobato gladilko. Pri polaganju debelejših in težjih oblog ter oblog velikih dimenzij priporočamo uporabo buttering postopka (nanos lepila obojestransko - na podlago in na oblogo). Glede na dimenzijo izbranih ploščic uporabimo zobato gladilko z ustrezno velikostjo zob: 4 mm za ploščice manjše od 10 cm, 6 mm za ploščice velikosti od 10 cm do 20 cm, 8 mm za ploščice večje od 20 cm. Pripravimo le toliko lepila, kot ga lahko porabimo v 1 uri. Višja temperatura odprti čas oz. čas uporabe skrajša, nižja pa podaljša. Ker delovne razmere niso vedno enake, je potrebno s prstom kontrolirati nastanek kožice na površini nanesenega lepila. Lepilo nanesemo na toliko površine, kolikor ploščic lahko v tem času prilepimo. Uporaba nevodovpojnih keramičnih oblog čas sušenja podaljša. Lepilo odstranimo iz fug še preden se strdi. Lepljenje oblog na že položeno keramiko: na podlage iz keramike je priporočljivo lepljenje standardne keramike (dimenzija do 20 x 20 cm, vodovpojna keramika). V primeru, da je podlaga iz klinkerja, ga je priporočljivo predhodno prebrusiti in dobro odprašiti. Pri lepljenju težjih oblog in oblog večjih dimenzij je priporočljivo obstoječo keramiko premazati s kontaktnim premazom za povečanje oprijemljivosti. Čas sušenja je pri lepljenju oblog na že položeno keramiko daljši.
Opozorite nas na napako oziroma pomanjkljivost pri opisu izdelka! Pošljite e-pošto na info@merkur.si.

Video vsebine

VARNOSTNI LIST


  • NEVARNO
  • POVZROČA DRAŽENJE KOŽE
  • LAHKO POVZROČI ALERGIJSKI ODZIV KOŽE
  • POVZROČA HUDE POŠKODBE OČI
  • LAHKO POVZROČI DRAŽENJE DIHALNIH POTI

S PLAČILNIMI KARTICAMI

Nakup s plačilnimi karticami je v Spletnem centru Merkur enostaven in popolnoma varen. Omogočamo vam nakup z naslednjimi plačilnimi karticami:

Prodajno mesto Spletnega centra Merkur je opremljeno z naprednim sistemom MasterCard SecureCode in Verified by Visa

Več informacij o splošnih prodajnih pogojih dobite na naslednji povezavi.

SEŠTEVANJE NAKUPOV

Vaše spletne nakupe bomo zabeležili na Merkurjevo kartico zaupanja. Ob koncu vsakega obračunskega obdobja seštejemo vse nakupe, zabeležene na Merkurjevi kartici zaupanja, jih obračunamo in izdamo bon za popust v višini do 5 % od vrednosti opravljenih nakupov.

REGISTRACIJA V SPLETNI CENTER

S klikom na povezavo se registrirajte, potrdite registracijo v svojem e-poštnem predalu in se prijavite.

VPIŠITE SVOJO MERKURJEVO KARTICO ZAUPANJA

V področje "Moj račun/Kartica zaupanja« vpišite številko Merkurjeve kartice zaupanja. V kolikor ste pri spletnem nakupu pozabili vpisati Merkurjevo kartico zaupanja, vam lahko v vseh trgovskih centrih v 30 dneh zabeležimo vaš nakup.

Več informacij o Merkurjevi kartici zaupanja dobite na naslednji povezavi.

NAKUP NA OBROKE S KARTICAMI

Hitro, enostavno in brez stroškov odobritve in zavarovanja vam v trgovskih centrih nudimo možnost nakupa na obroke z Diner Club kartico, NLB MasterCard in Karanta ali American Express.

Več informacij

Hitri krediti

Kredit je primeren za vsak nakup, ki je višji od 125 € in nižji od 3.000 €. Kredit poljubno prilagodite svojim željam – izberete ustrezno število obrokov glede na to, v kakšnem času želite poravnati kredit in kolikšen mesečni obrok je za vas sprejemljiv.

Izdelek, ki je na voljo po razdeljeni ceni, lahko kupite na 10 obrokov, brez obresti in dodatnih stroškov odobritve ali zavarovanja.

Več informacij

Nasveti

Z našimi nasveti, navodili in triki vam želimo pomagati, da uresničite svoje mojstrske načrte, projekte in ideje. Dobili boste pregled na kaj vse morate paziti pri domačih opravilih na vrtu, v kopalnici, v delavnici, pri gradnji … Nasveti so primerni tako za začetnike kot tudi za tiste bolj podkovane z znanjem. Prepričani smo, da boste z malo energije in veselja zelo veliko projektov opravili kar sami.

Zavihajmo rokave!

nasveti urejanje stanovanja

Urejanje stanovanja

nasveti hišni aparati

Hišni aparati

nasveti kuhinja

Kuhinja

nasveti kopalnica

Kopalnica

nasveti ogrevanje in hlajenje

Ogrevanje in hlajenje

nasveti delavnica in mojstrska opravila

Delavnica in mojstrska opravila

nasveti gradnja in obnova

Gradnja in obnova

nasveti vrt in okolica

Vrt in okolica

nasveti prosti čas

Prosti čas

nasveti prazniki

Prazniki

Število artiklov v primerjavi 0 Primerjaj