• Natisni

LEPILO ZA PLOŠČICE JUB AKRINOL LIGHT 20KG C1TE

Šifra izdelka: 2240225

Cena:
8,59 € /KOS
 
Nakup v Spletnem centru ni možen
1  KOS
Kol.:

Ugodnosti

Brezplačna dostava
za spletni nakup nad 40 €
Prenavljate kopalnico?
Preberite si nasvete in pridobite ideje.
Akrinol Light je večnamensko cementno gradbeno lepilo oplemeniteno z lahkimi dodatki, ki povečujejo izdatnost kar za 40%. Primerno je za lepljenje keramičnih ploščic, klinkerja, mozaikov (razen steklenih) na neproblematične zidne in talne površine; tudi v objektih s talnim gretjem. Primeren za notranjo in zunanjo uporabo.

  • Izredno lahek nanos.
  • Podaljšan odprti čas.
  • Temperaturna obstojnost: od - 40 do +70 °C.

AKRINOL LIGHT je lahko, visoko izdatno, na bazi cementa izdelano večnamensko gradbeno lepilo z dodatkom EPS granul. Primerno je za lepljenje keramičnih ploščic, klinkerja na neproblematične zidne (fini apneni, apnenocementni in cementni ometi) in talne površine (beton, cementni estrihi), tudi za lepljenje talne keramike v objektih s talnim gretjem. Uporabljamo ga lahko na notranjih in na manjših, vremenskim vplivom manj izpostavljenih zunanjih površinah. Priprava podlage: Podlaga so lahko trdni, suhi in čisti fini apneni, apnenocementni ali cementni ometi ter suhe, dovolj hrapave in čiste betonske površine in površine cementnih estrihov, brez slabo vezanih delcev, prahu, ostankov olj, masti in druge umazanije. Novovgrajene omete pred lepljenjem oblog sušimo za vsak cm debeline najmanj 7 do 10 dni (podatek velja za normalne pogoje: T = +20 ?C, rel. vl. = 65 %), s starih pa obvezno odstranimo vse barvne nanose, dekorativne obrizge, oljne opleske, lake in emajle. Betonske podlage in cementni estrihi naj bodo stari vsaj mesec dni. Zelo suhe podlage pred nanosom lepila navlažimo, zelo vpojne ali zelo neenakomerno vpojne podlage pa premažemo oziroma impregniramo z razredčeno AKRIL EMULZIJO (AKRIL EMULZIJA : voda = 1 : 1; poraba: 90 ? 100 g/m2). Priprava in vgradnja lepila: Lepilo pripravimo tako, da vsebino vreče - 20 kg suhe zmesi vmešamo v 5,2-5,5 l vode, da dobimo homogeno maso brez grudic. Pustimo jo 10 minut, da nabrekne, nakar jo ponovno dobro premešamo in pri tem, če je potrebno, dodamo še nekoliko vode. Pripravljena lepilna masa je uporabna približno 3 ure. Orodje za nanašanje lepila je zobata jeklena lopatica ali zobata jeklena zidarska gladilka. Pri lepljenju srednje velikih ploščic - s stranicami med ~10 in ~20 cm - naj bo širina in globina zob na lopatici oziroma gladilki 4 do 6 mm, za lepljenje manjših ploščic in mozaikov uporabljamo orodja s finejšim, za ploščice s stranicami večjimi od ~20 cm pa orodja z bolj grobim ozobljenjem. Pri določanju velikosti ploskve, na katero lepilo razprostremo, upoštevamo, da je v normalnih pogojih odprti čas na zid oziroma na tla nanešenega lepila le približno 30 minut. Ploščice polagamo na stik ali na fugo, v drugem primeru v fuge vlagamo ustrezno široke plastične distančnike. Zelo vpojne ploščice pred lepljenjem namočimo v vodi. Lego ploščic lahko spreminjamo največ 10 minut po vgradnji.
Opozorite nas na napako oziroma pomanjkljivost pri opisu izdelka! Pošljite e-pošto na info@merkur.si.

Video vsebine

S PLAČILNIMI KARTICAMI

Nakup s plačilnimi karticami je v Spletnem centru Merkur enostaven in popolnoma varen. Omogočamo vam nakup z naslednjimi plačilnimi karticami:

Prodajno mesto Spletnega centra Merkur je opremljeno z naprednim sistemom MasterCard SecureCode in Verified by Visa

Več informacij o splošnih prodajnih pogojih dobite na naslednji povezavi.

SEŠTEVANJE NAKUPOV

Vaše spletne nakupe bomo zabeležili na Merkurjevo kartico zaupanja. Ob koncu vsakega obračunskega obdobja seštejemo vse nakupe, zabeležene na Merkurjevi kartici zaupanja, jih obračunamo in izdamo bon za popust v višini do 5 % od vrednosti opravljenih nakupov.

REGISTRACIJA V SPLETNI CENTER

S klikom na povezavo se registrirajte, potrdite registracijo v svojem e-poštnem predalu in se prijavite.

VPIŠITE SVOJO MERKURJEVO KARTICO ZAUPANJA

V področje "Moj račun/Kartica zaupanja« vpišite številko Merkurjeve kartice zaupanja. V kolikor ste pri spletnem nakupu pozabili vpisati Merkurjevo kartico zaupanja, vam lahko v vseh trgovskih centrih v 30 dneh zabeležimo vaš nakup.

Več informacij o Merkurjevi kartici zaupanja dobite na naslednji povezavi.

NAKUP NA OBROKE S KARTICAMI

Hitro, enostavno in brez stroškov odobritve in zavarovanja vam v trgovskih centrih nudimo možnost nakupa na obroke z Diner Club kartico, NLB MasterCard in Karanta ali American Express.

Več informacij

Hitri krediti

Kredit je primeren za vsak nakup, ki je višji od 125 € in nižji od 3.000 €. Kredit poljubno prilagodite svojim željam – izberete ustrezno število obrokov glede na to, v kakšnem času želite poravnati kredit in kolikšen mesečni obrok je za vas sprejemljiv.

Izdelek, ki je na voljo po razdeljeni ceni, lahko kupite na 10 obrokov, brez obresti in dodatnih stroškov odobritve ali zavarovanja.

Več informacij

Nasveti

Z našimi nasveti, navodili in triki vam želimo pomagati, da uresničite svoje mojstrske načrte, projekte in ideje. Dobili boste pregled na kaj vse morate paziti pri domačih opravilih na vrtu, v kopalnici, v delavnici, pri gradnji … Nasveti so primerni tako za začetnike kot tudi za tiste bolj podkovane z znanjem. Prepričani smo, da boste z malo energije in veselja zelo veliko projektov opravili kar sami.

Zavihajmo rokave!

nasveti urejanje stanovanja

Urejanje stanovanja

nasveti hišni aparati

Hišni aparati

nasveti kuhinja

Kuhinja

nasveti kopalnica

Kopalnica

nasveti ogrevanje in hlajenje

Ogrevanje in hlajenje

nasveti delavnica in mojstrska opravila

Delavnica in mojstrska opravila

nasveti gradnja in obnova

Gradnja in obnova

nasveti vrt in okolica

Vrt in okolica

nasveti prosti čas

Prosti čas

nasveti prazniki

Prazniki

Število artiklov v primerjavi 0 Primerjaj