• Natisni

Kotli in oprema

Kotlina tekoča goriva

Kotli na trda goriva

Plinski kotli

Električni kotli

Etažni kotli in kamini

Oprema za kotle

Nadzor, alarmi, detektorji

Velika izbira kotlov

Ali v vašem novem domu urejate ogrevanje ali pa prenavljate zastareli sistem? Glede na svoje potrebe in velikost doma premislite o najprimernejšem ogrevalnem sistemu, ki bo pravšnji za vaše bivališče.
Z uporabo kotlov boste varovali okolje in optimizirali uporabo energije. Pred nakupom preverite, katera vrsta kotla bo skladna z želenim sistemom ogrevanja in se podučite o prednostih ter slabostih posamezne.

V Merkurjevi ponudbi lahko izbirate med kotli na tekoča goriva, ki so izdelani iz visokokakovostnega  jekla. Izberete lahko kombinirane kotle, ki imajo ločena kurišča za kurjenje s peleti in za kurjenje ostalih vrst goriv. Kotlov na tekoča goriva ni potrebno pogosto čistiti, saj je zgorevanje v njih popolno.
Če želite vodo in stanovanje ogrevati s trdimi gorivi, izberite kotel, kjer boste kot gorivo lahko uporabili les ali premog. S kurjenjem na drva boste veliko privarčevali in hitreje ogreli želene prostore, saj suha polena in leseni briketi ekonomično in ekološko čisto zgorevajo. Emisije dimnih plinov so pri kurjenju na trda goriva nižje, izkoristki pa visoki.

Sodoben občutek lahko ohranite v vseh pogledih – tudi pri izbiri kotlov. Plinski kotli bodo z modernimi in tihimi dizajni sodili v vsak prostor, zaradi nizke porabe energentov pa boste prihranili prostor in denar. Plinski kotli so enostavni za uporabo, vrhunska tehnologija pa vas bo prepričala v nakup.

Če ste dom opremili v skladu z ekološkimi vodili, bo za vas najboljša izbira električni kotel, ki pri ogrevanju ne onesnažuje okolja s škodljivimi emisijami. Zaradi inovativnih tehničnih lastnosti je njegovo delovanje brezhibno, tiho in varno; lahko pa jih kombinirate tudi z drugimi grelnimi sistemi.

Kjer centralno ogrevanje ali klasična kotlovnica nista urejena, izberite etažne kotle. Namenjeni so uporabi v blokih in nepodkletenih stanovanjskih hišah. Sezonska poraba goriva je zaradi velike varčnosti kotlov velika, ena polnitev pa omogoča večurno gorenje.

Pri nakupu kotla ne pozabite na opremo, ki bo omogočal udobno uporabo kotlov – raztezne posode, regulatorje kurjave, dimniške priključke in druge kose. Naj bo ogrevanje doma preprosto in prijetno opravilo!

Potrebujete nasvet za ogrevanje? Pomagajte si s predlogi Merkurjevih strokovnjakov

Število artiklov v primerjavi 0 Primerjaj

BREZPLAČNA DOSTAVA

pri nakupu v Spletnem centru Merkur nad 40 €

NAKUP NA OBROKE

hitro, enostavno in brez stroškov odobritve

MERKURJEVA KARTICA ZAUPANJA

ob predložitvi Merkurjeve kartice zaupanja se nakupi seštevajo

Primerjava izdelkov

Nimate izbranih izdelkov za primerjavo.