• Natisni

Za ogrevanje

na stran
Št. zadetkov: 1
na stran
Št. zadetkov: 1

Toplotne črpalke za ogrevanje

Toplotna črpalka deluje kot klimatska naprava, ki hladi ali ogreva prostore. Toploto pridobi iz zemlje, vode ali zraka in jo prenese v želene prostore. Toplotna črpalka greje pri nizkih temperaturah in hladi pri visokih.
Toplotne črpalke omogočajo velike prihranke in ponujajo energetsko najbolj učinkovit način, ki zagotavlja hlajenje in ogrevanje z uporabo obnovljivih virov toplote v naši okolici. Zrak, voda in zemlja vsebujejo koristno toploto, ki se nenehno obnavlja in s pomočjo toplotno črpalke lahko toploto dvignemo na temperaturo, da segreje naš dom ali drug objekt.

Toplotne črpalke imajo v primerjavi z jedrsko energijo za proizvodnjo električne energije in uporabo fosilnih goriv boljši in večji izkoristek. Z njimi lahko segrevamo prostore, sanitarno vodo in hlajenje v različnih tipih zgradb.

Toplotne črpalke za ogrevanje in sanitarne vode morajo biti usklajene s celotnim ogrevalnim sistemom in virom toplote, da bodo delovali po pričakovanjih. Nekatere toplotne črpalke za ogrevanje lahko ogrevajo tudi sanitarno vodo, saj imajo vgrajeno avtomatiko za segrevanje vode ali integriran bojler.
Za namestitev toplotne črpalke so potrebne višje investicije, ki so odvisne od moči toplotne črpalke, tehnologije izvedbe in izbranega vira toplote. Poleg sodijo tudi stroški namestitve in povezave z ogrevalnim sistemom, pri zajemu toplote iz kamenin ali podtalnice pa je poleg treba prišteti še zemeljska in rudarska dela. 

Preverite Merkurjeve nasvete za učinkovito ogrevanje . 

Število artiklov v primerjavi 0 Primerjaj

BREZPLAČNA DOSTAVA

pri nakupu v Spletnem centru Merkur nad 40 €

NAKUP NA OBROKE

hitro, enostavno in brez stroškov odobritve

MERKURJEVA KARTICA ZAUPANJA

ob predložitvi Merkurjeve kartice zaupanja se nakupi seštevajo

Možnosti nakupovanja

Cena

0 € 4918 € 0 € do 4918 €

BLAGOVNA ZNAMKA

  1. AIRWELL (1)

TIP TOPLOTNE ČRPALKE

  1. ZA OGREVANJE (1)

Primerjava izdelkov

Nimate izbranih izdelkov za primerjavo.