• Natisni

Ventili

Kroglični

Regulacijski

Radiatorski

Termostatske glave

Varnostni

Spletni nakup
  1.  
Primerjaj (0)

Ventili

V bivalnih in poslovnih prostorih z uporabo ventilov enostavno nadzorujte in prilagajajte temperaturo. Poleg centralne regulacije temperature je potrebna tudi regulacija na ogrevalih, ki naj bo primerna aktivnostim v posameznem prostoru.

Temperatura v prostoru je odvisna od zunanjih dejavnikov, kot so veter in temperatura okolice; hkrati pa nanjo vplivajo notranji viri toplote. To oddajajo ljudje v prostoru, sončno sevanje skozi okna, toplota razsvetljave in drugih gospodinjskih aparatov – štedilnik, radio in TV aparati, sesalniki za prah in likalniki.

Višino temperature prilagodite namembnosti prostora, ki ga ogrevate – v spalnicah so temperature višje kot na hodniku ali drugih prehodnih delih. Ventili so uporabni, ker vseh prostorov ne uporabljamo istočasno in lahko temperaturo prilagajamo trenutnim potrebam. V prostorih vam bo s pomočjo želene toplote bolj ugodno, saj jo boste lahko izbrali glede na svoje zdravstveno stanje, aktivnost in razpoloženje.

Če sedaj niste zadovoljni s temperaturo v prostorih, izberite ventile, ki bodo dobro regulirali pretok vode; in termostatske glave, ki bodo v prostoru vzdrževale določeno temperaturo. Ventil izberite glede na sistem ogrevanja, ki je v večini objektov dvocevni.

Merkurjeva ponudba obsega kroglične in radiatorske ventile, ki bodo povečali energetsko učinkovitost. Varčno, zanesljivo in prijazno ogrevanje bodo zagotovili termostatski ventili, pri uravnavanju temperature pa na ogrevalnih telesih uporabite termostatske glave.

Termostatske glave obračajte previdno in je ne vrtite preko maksimalnih vrednosti. Glava ne zahteva posebnega vzdrževanja, občasno pa z nje očistite prah, da omogočite neoviran pretok zraka.

Za varno uporabo ogrevalne naprave zavarujte z varnostnimi ventili, ki ščitijo pred previsokim tlakom. Pritisk nastane iz različnih vzrokov, z ventili pa boste omogočili konstantni izhod pritiska.

Bodite preudarni in toploto prilagodite svojim potrebam!

Če potrebujete dodatno pomoč pri ureditvi ogrevalnega sistema, preberite Merkurjeve nasvete

Število artiklov v primerjavi 0 Primerjaj

BREZPLAČNA DOSTAVA

pri nakupu v Spletnem centru Merkur nad 40 €

NAKUP NA OBROKE

hitro, enostavno in brez stroškov odobritve

MERKURJEVA KARTICA ZAUPANJA

ob predložitvi Merkurjeve kartice zaupanja se nakupi seštevajo

Možnosti nakupovanja

Cena

0 € 400 € 0 € do 400 €

BLAGOVNA ZNAMKA

  1. AKLIMAT (3)
  2. DANFOSS (11)
  3. ELKOFLEX (1)
  4. HERZ (45)
  5. ITAP (73)
  6. JAKO (1)
  7. KOVINA (102)
  8. SELTRON (7)
Prikaži manj   Prikaži več  

Primerjava izdelkov

Nimate izbranih izdelkov za primerjavo.