• Natisni

POLIURETANSKA PENA TEKAPUR INSULATION ADHESIVE 'HAND HELD 750ML

Šifra izdelka: 2176210

Cena:
8,39 € /KOS
 
Na zalogi v Spletnem centru - Dostavimo v 2-7 dneh

Ugodnosti

BREZPLAČNA dostava
za spletni nakup nad 40 €
Za lepljenje izolacijskega materiala na gradbene površine.Tekapur Insulation Adhesive je nizko ekspandirajoča enokomponentna poliuretanska pena namenjena za pritrjevanje izolacijskih materialov s pomočjo montažne pištole.

 • Utrjuje z zračno vlago.
 • Manjša poraba materiala.
 • Omogoča hitro napredovanje pri delu.

Področje uporabe Podlage, na katere se lepi izolacijske plošče, morajo biti trdne, ravne in čiste. Pred nanosom se priporoča navlažitev površin z vodo. Vlaženje je pomembno, saj močno izboljša oprijem in pospeši hitrost lepljenja. Optimalna temperatura doze pri uporabi je 20 - 25 °C. Tekapur Insulation Adhesive najprej nanesemo na robove in nato na površino plošče v obliki črke W. Točna dozacija poliuretanskega lepila omogoča manjšo porabo. Z eno dozo se lahko pritrdi 12 - 16 m2 izolacije. Minuto po nanosu poliuretanskega lepila na izolacijsko ploščo, le-to pritrdimo na zid. Po pritrditvi plošče se ekspanzija poliuretanskega lepila ustavi. Uravnavanje izolacijske plošče je možno max. 10 do 15 min po pritrditvi na zid. Površine z večjimi neravninami je potrebno predhodno izravnati z grobo apneno cementno malto. V primeru točkovne izbokline na zidu to rešimo z brušenjem izolacijskih plošč z notranje strani, tako da ostane zunanja površina ravna. V primeru, da ostanejo med ploščami reže, te lahko zapolnimo s poliuretanskim lepilom. Že po 2 urah, ko dobi poliuretansko lepilo ustrezno mehansko trdnost, lahko nadaljujemo s sidranjem in nadaljnjo obdelavo izolacijskih plošč. Dodatno pritrjevanje izolacijskih plošč je odvisno od kvalitete gradbene podlage. Na podnožju zgradbe, na starih ometih, betonu in nenosilnih podlagah je sidranje vedno potrebno. Če prva vrsta izolacijskih plošč nima opore na betonski plošči oziroma je spodnji rob fasade višje, lahko za oporo uporabimo U profil letev, ki jo mehansko pritrdimo v nosilni zid. V primeru lepljenja izolacijskih plošč v slabih vremenskih razmerah, kot sta veter ali dež, se mora zidarski oder primerno zaščititi. Če piha veter je še posebej pomembna zaščita na robovih zgradbe. Utrjeno poliuretansko lepilo je potrebno zaščititi pred UV svetlobo.
Opozorite nas na napako oziroma pomanjkljivost pri opisu izdelka! Pošljite e-pošto na info@merkur.si.
VARNOSTNI LIST


 • ZELO LAHKO VNETLJIV AEROSOL
 • POSODA JE POD TLAKOM: LAHKO EKSPLODIRA PRI SEGREVANJU
 • ZDRAVJU ŠKODLJIVO PRI VDIHAVANJU
 • POVZROČA DRAŽENJE KOŽE
 • POVZROČA HUDO DRAŽENJE OČI
 • LAHKO POVZROČI SIMPTOME ALERGIJE ALI ASTME ALI TEŽAVE Z DIHANJEM PRI VDIHAVANJU
 • LAHKO POVZROČI ALERGIJSKI ODZIV KOŽE
 • SUM POVZROČITVE RAKA
 • LAHKO ŠKODUJE DOJENIM OTROKOM
 • LAHKO POVZROČI DRAŽENJE DIHALNIH POTI
 • LAHKO ŠKODUJE ORGANOM, PRI DOLGOTRAJNI ALI PONAVLJAJOČI SE IZPOSTAVLJENOSTI
 • LAHKO IMA DOLGOTRAJNE ŠKODLJIVE UČINKE NA VODNE ORGANIZME
 • NEVARNOS PLAČILNIMI KARTICAMI

Nakup s plačilnimi karticami je v Spletnem centru Merkur enostaven in popolnoma varen. Omogočamo vam nakup z naslednjimi plačilnimi karticami:

Prodajno mesto Spletnega centra Merkur je opremljeno z naprednim sistemom MasterCard SecureCode in Verified by Visa

Več informacij o splošnih prodajnih pogojih dobite na naslednji povezavi.

SEŠTEVANJE NAKUPOV

Vaše spletne nakupe bomo zabeležili na Merkurjevo kartico zaupanja. Ob koncu vsakega obračunskega obdobja seštejemo vse nakupe, zabeležene na Merkurjevi kartici zaupanja, jih obračunamo in izdamo bon za popust v višini do 5 % od vrednosti opravljenih nakupov.

REGISTRACIJA V SPLETNI CENTER

S klikom na povezavo se registrirajte, potrdite registracijo v svojem e-poštnem predalu in se prijavite.

VPIŠITE SVOJO MERKURJEVO KARTICO ZAUPANJA

V področje "Moj račun/Kartica zaupanja« vpišite številko Merkurjeve kartice zaupanja. V kolikor ste pri spletnem nakupu pozabili vpisati Merkurjevo kartico zaupanja, vam lahko v vseh trgovskih centrih v 30 dneh zabeležimo vaš nakup.

Več informacij o Merkurjevi kartici zaupanja dobite na naslednji povezavi.

NAKUP NA OBROKE S KARTICAMI

Hitro, enostavno in brez stroškov odobritve in zavarovanja vam v trgovskih centrih nudimo možnost nakupa na obroke z Diner Club kartico, NLB MasterCard in Karanta ali American Express.

Več informacij

Hitri krediti

Kredit je primeren za vsak nakup, ki je višji od 125 € in nižji od 3.000 €. Kredit poljubno prilagodite svojim željam – izberete ustrezno število obrokov glede na to, v kakšnem času želite poravnati kredit in kolikšen mesečni obrok je za vas sprejemljiv.

Izdelek, ki je na voljo po razdeljeni ceni, lahko kupite na 10 obrokov, brez obresti in dodatnih stroškov odobritve ali zavarovanja.

Več informacij

Nasveti

Z našimi nasveti, navodili in triki vam želimo pomagati, da uresničite svoje mojstrske načrte, projekte in ideje. Dobili boste pregled na kaj vse morate paziti pri domačih opravilih na vrtu, v kopalnici, v delavnici, pri gradnji … Nasveti so primerni tako za začetnike kot tudi za tiste bolj podkovane z znanjem. Prepričani smo, da boste z malo energije in veselja zelo veliko projektov opravili kar sami.

Zavihajmo rokave!

nasveti urejanje stanovanja

Urejanje stanovanja

nasveti hišni aparati

Hišni aparati

nasveti kuhinja

Kuhinja

nasveti kopalnica

Kopalnica

nasveti ogrevanje in hlajenje

Ogrevanje in hlajenje

nasveti delavnica in mojstrska opravila

Delavnica in mojstrska opravila

nasveti gradnja in obnova

Gradnja in obnova

nasveti vrt in okolica

Vrt in okolica

nasveti prosti čas

Prosti čas

nasveti prazniki

Prazniki

Število artiklov v primerjavi 0 Primerjaj