PRIPOMOČEK ZA ODCEJANJE ZA KUHANJE NA PARI
Še nimate kartice?
Opis
Mrežica za kuhanje na pari.
Kuhanje nad paro dobro ohrani skoraj vse sestavine v hrani in zagotavlja njen poln okus. Prav zato velja za enega najbolj zdravih načinov priprave hrane. Poznali so ga že naši daljni predniki, ki so, še pred odkritjem ognja, na od sonca segretih kamnih segrevali in mehčali živila. Hrana, ki jo skuhamo nad paro, ohrani svoj naraven vonj, okus, barvo in obliko. In ne samo to, v sebi zadrži tudi večino vitaminov in mikroelementov, ki jih ima v surovem stanju. Kuhanje nad paro je izjemno preprosto, nezamudno in zdravo. Ker ima tako pripravljena hrana zelo majhno vsebnost maščob, boste z njeno pomočjo zdravo shujšali. Poleg tega dobro deluje tudi na srčno-žilni sistem, znižuje holesterol in preprečuje nastanek čira na želodcu. Ker vsebuje več vitaminov kot hrana, pripravljena na drugačne načine, njeno uživanje izboljšuje tudi videz kože, nohtov in las ter krepi imunski sistem. Taka hrana je tudi lažje prebavljiva in je priporočljiva za vse, ki imajo želodčne ali črevesne težave pri prebavljanju surove hrane z veliko vlakninami.
Mnenja