Vodič po spletnem centru

 

 

Zakaj kupovati v Spletnem centru 

Pozdravljeni v prenovljenem Spletnem centru Merkur! 

Največja slovenska ponudba tehničnih izdelkov na enem mestu odslej pričakuje tudi obiskovalce preko tabličnih računalnikov in mobilnih naprav. Dovolj dober razlog torej, da v naročju doma izberete izdelke, ki bodo izboljšali kakovost vašega bivanja, prostega časa in vam pomagali pri vsakdanjih gospodinjskih in mojstrskih podvigih!

V zgornji opravilni vrstici lahko s prijavo v svoj račun nakupujete kjerkoli in kadarkoli ali pa preprosto preverite, kje je najbližji trgovski center, delovni čas in kontaktne podatke!

Glava strani je smerokaz Spletnega centra Merkur – ponuja direkten v stop na posamezen oddelek vsem tistim, ki točno veste, kaj iščete. Za tiste, malo manj prepričane, pa je na voljo tudi iskalnik. 

Osrednji del strani je namenjen aktualni ponudbi izdelkov po akcijskih cenah. 

Lahko si ogledate tudi aktualne kataloge in jih brez težav listate tudi preko mobilnega telefona!

V nogi strani je sklop hitrih povezav v posamezne oddelke Spletnega centra Merkur, do svojega računa, do akcij in ugodnosti in do podpornih vsebin Spletnega centra, vsebine s področja nakupovanja v Merkurjevih trgovskih centrih ter povezave na korporativne vsebine podjetja. Ne spreglejte možnosti prijave na Merkurjeve e-novice, da boste redno obveščeni o vseh ugodnostih!

 

Prodajni program

V Spletnem centru Merkur boste našli pester izbor izdelkov iz Merkurjeve ponudbe, ki ga neprestano dopolnjujemo in bogatimo. Predstavljeni so izdelki, ki jih lahko naročite preko Spletnega centra Merkur, in izdelki, ki vam jih predstavljamo z informacijami, ki bodo olajšale nakupe v Merkurjevih trgovskih centrih. Za spletne nakupe vam ponujamo ugodnosti in akcije, ki veljajo tudi v Merkurjevih trgovskih centrih (npr. gotovinski popust, ugodnosti Merkurjeve kartice zaupanja, akcijske cene).

Prodajni program Spletnega centra je razdeljen na glavna prodajna področja, ki se naprej delijo na oddelke in pododdelke.

Postopek nakupa

Postopek nakupa v Spletnem centru Merkur je preprost. Vse lahko opravite z miško – le ob dostavi ne pozabite odpreti vrat! 

1. Izberite izdelke

 • Želene izdelke lahko poiščete s sprehodom med policami Spletnega centra Merkur. S klikom na naziv ali sliko izdelka v seznamu ali na mreži izdelkov boste dobili natančne podatke o izbranem izdelku: večjo sliko, splošni opis, prednosti, karakteristike in druge podatke.
 • S klikom na gumb »dodaj v košarico« boste izdelek dodali v nakupovalno košarico.  

 • Za vsak izdelek lahko preverite, ali ga je mogoče kupiti preko spleta in kakšna je zaloga po trgovskih centrih. 

 • Lahko si natisnete podatke o izbranem izdelku shranite v razmislek. Avtomatično se bo pripravil izpis strani z vsemi pomembnimi lastnostmi izdelka.

 

 • Izdelke lahko izberete preko različnih filtrov (po proizvajalcu, blagovni znamki, funkcionalnosti, ceni …) in jih za lažjo nakupno odločitev med seboj tudi primerjate (v zgornji vrstici izberite račun in primerjaj). Tudi primerjavo lahko preprosto natisnete.

2. Preglejte nakupovalno košarico

 • Število izbranih izdelkov v nakupovalni košarici je izpisano v desnem zgornjem kotu na vsaki strani Spletnega centra Merkur. Celotna vsebina nakupovalne košarice se prikaže ob dodajanju izdelkov v košarico oziroma ob kliku na košarico ali ikono v desnem zgornjem kotu. 
 • Ob izpolnitvi vnosnega polja pod rubriko "Odstrani izdelek" preprosto odstranite izdelek iz nakupovalne košarice.
 • Na gumb "Osveži košarico" kliknite, ko boste spreminjali izdelke ali količino izdelkov v košarici. V košarico se vedno doda en izdelek, količino pa spremenite tako, da v polje "Količina" ob izdelku preprosto vnesite želeno količino in kliknite gumb "Osveži košarico".
 • Ko boste zadovoljni z izborom izdelkov v nakupovalni košarici, kliknite gumb "Na blagajno". 

3. Naročite

 • Izberite način prijave (kot "Registrirani uporabnik", če ste se prijavili v področje "Moj račun" ali kot "Gost") in vnesite podatke, ki so potrebni za izvedbo nakupa.
 • Izberite naslov za dostavo kupljenih izdelkov ter potrdite način dostave. Izberite želeni način plačila (po povzetju ali s plačilno kartico). 

 • V svojem računu lahko urejate svoje podatke, seznam želja in vpišite tudi številko  Merkurjeve kartice zaupanja, kar pomeni, da se tudi spletni nakupi seštevajo.

 • V pregledu naročila še enkrat preverite pravilnost podatkov o naročilu in potrdite nakup s klikom na gumb "Oddaj naročilo".
 • Po potrditvi oddaje naročila boste praviloma v nekaj minutah po elektronski pošti prejeli obvestilo o svojem naročilu.