Žari in pribor


Nasveti

Tehnike peke na žaru

Vrste žarov

Žari in pribor

Peka hrane na žaru postaja vedno bolj priljubljen način priprave hrane. Pripravljamo lahko vse vrste prigrizkov, mesne, ribje in zelenjavne specialitete, pizzo, kruh in celo sladice. Na stranskem gorilniku plinskega žara pa lahko v naravi pripravimo tudi juho. Različne vrste žarov so primerne za različne potrebe in okolje, v katerem jih uporabljamo. Ko izbirate med električnim žarom ali žarom na oglje, je predvsem pomembno, kam ga boste postavili ter koliko prostora imate na voljo. Električni žar vam omogoča tudi peko v stanovanju, potrebujete le elektriko in primeren prostor. Vse bolj je priljubljena uporaba električnih žarov na balkonih in terasah. Če imate vrt, priporočamo žar na oglje, ki sicer zahteva malo več časa za pripravo, kar pa se vam bo močno obrestovalo, saj je hrana pripravljena na oglju veliko bolj okusna. Premisliti morate, kam ga boste postavili in v katero smer se bo valil dim. Tudi plinski žari so namenjeni za uporabo na prostem. Na trgu je veliko različic z različnim številom gorilnikov. Izbirate lahko med prenosnimi, samostoječimi, namiznimi, z odlagalnimi poličkami, stranskimi kuhalniki, s pokrovom ali brez pokrova in še bi lahko naštevali. Ključna prednost plinskih žarov je, da je čas priprave krajši ter da hrano lahko pripravite zelo hitro. Peka na žaru združuje dve prijetni prednosti – druženje in odlično kulinariko, ne glede na vreme in letni čas.

Število artiklov v primerjavi 0 Primerjaj