Brezplačna dostava nad 50€. Več
Primerjalnik izdelkov:
Primerjalnik izdelkov:

Božična zvezda kot dekoracija

Božična zvezdaBožična zvezda

Božična zvezda je skozi leta postala simbol božičnega časa, s tem pa predstavlja vrednote k so v tem obdarovalnem času več kot pomembne – sreča, ljubezen, upanje, toplina, čar praznikov.

Zakaj bi letos imeli božično zvezdo samo v cvetličnem lončku na okenski polici? Ste kdaj pomislili kako bi to bogato rastlino lepo vključili v celotno božično-novoletno dekoracijo vašega doma.


Naj bodo obarvani listi sveži dalj časa

Za dekoracijo z obarvanimi listi božične zvezde, je le te potrebno odrezati iz matične rastline. Odrežete lahko vsak list posebej ali pa skupaj sestav listov iz ene skupne vejice. Odrezane dele rastline 20 sekund kuhajte v vreli vodi nato pa jih takoj prestavite v hladno vodo. Tako naj bi listi svojo svežino ohranili cel teden. Listi prav tako ne bodo obledeli. Sedaj lahko začnete ustvarjati z obarvanimi listi! 

Drugi način kako ohraniti odrezane dele rože je s pomočjo plamena sveče. Odrezano vejico približajte sveči in rahlo »zapečite« odrezan del rastline. Tako boste preprečili uhajanje soka iz rastline, hkrati pa bo odrezan del še vedno sposoben absorbirati vodo. Ožgani del bo tako postal nekoliko temnejši. Če boste odrezano vejico postavili v vodo, mora ta ostati bistra in v njej ne sme biti sledu mlečne tekočine iz rastline. Če se to zgodi, postopek z ožiganjem stebla ponovite še enkrat.

Okrasitev mizeOkrasitev mize

Trendi okrasitve z božično zvezdo

Okrasitev jelke z božičnimi zvezdami

Letošnja okrasitev jelke naj bo nekoliko drugačna. Odrezane šope cvetov uporabite namesto novoletnih bunkic in ostalih okraskov na jelki. Če želite še vedno ohraniti rastlino živo potem se odločite za nakup manjših božičnih zvezd.

Iz tršega okrasnega papirja naredite mošnjičke, ki bodo imeli dovolj velik premer, da boste vanj lahko vstavili manjše cvetlične lončke z božičnimi zvezdami. Na mošnjiček dodajte še poseben trakec in vaše nove okraske lahko obesite na jelko.

Lahko pa v mošnjičke vstavite odrezane in prekuhane liste (kar bo lažje za obešati).

Okrasitev jelke z Božično zvezdoOkrasitev jelke z Božično zvezdo

Božična darila popestrite z barvnimi listi

Zakaj bi bila praznična darila dolgočasna in zavita le v okrasni papir? Dodajte jim posebno noto, ki je dandanes zelo popularna. Listi božične zvezde dajejo občutek bogatosti in prestižnosti. Naj poživijo darila za vaše bližnje.

Ker je sort božičnih zvezd veliko, lahko izberete različne in vsakemu darilu dodate drugačno obarvane liste. Lahko jih dodatno še poškropite z belim, srebrnim oz. zlatim »snegom« v spreju ali sprejem z bleščicami.

Okrasitev novoletnih daril z listi Božične zvezdeOkrasitev novoletnih daril z listi Božične zvezde

Pogrinjek v duhu božične zvezde

Naj bo pogrinjek ob božični večerji nekoliko drugačen in trendovski. Odrezano vejico ali šop listov dodajte k praznično pogrnjeni mizi. Glede na barve, ki so v vašem domu, kako je okrašena preostala miza, izberite tudi barvo božične zvezde.

Ob minimalistični okrasitvi se podajo kakšni bolj vpadajoči listi z bleščicami. Nikoli pa ne boste zgrešili s klasično rdečimi listi.

Pogrinjek z Božično zvezdoPogrinjek z Božično zvezdo

Nekoliko drugačen venček

z odrezanih sestavov listov božične zvezde lahko oblikujete adventni venček za na mizo ali vhodna vrata . Uporabite aranžersko gobo, slamnato ogrodje ali obod iz stiropora okoli katerega povežete šope listnih sestavov.

Odločite se lahko za venček iz ene vrste božične zvezde ali pa kombinirate več barv in ustvarite zanimive kombinacije. Bodite kreativni in inovativni!

Venček iz Božične zvezdeVenček iz Božične zvezde

Zimski šopek

Če v času zime pogrešate šopek iz svežega cvetja, potem letos eksperimentirajte z božičnimi zvezdami. Uporabite drugi način ohranitve odrezanih vejic božične zvezde, torej način s plamenom sveče. Med seboj jih lahko povežete še z okrasnim trakom, postavite v elegantno vazo, kjer naj bo nekaj vode (za ohranitev svežine rastlinja) in vaš zimski šopek je pripravljen.

Nazaj na vrh Nazaj na vrh
Primerjalnik izdelkov:
Dodaj v košarico
Kategorije izdelkov

Košarica

Izberite svoj najbližji trgovski center

Za izbran trgovski center vam bomo samodejno prikazovali zaloge.

Zdravo

Ste že nakupovali v Merkur spletni trgovini?

Prijava

Še niste nakupovali v Merkur spletni trgovini?

Ustvarite račun in nakupite hitreje.
Ob registraciji si lahko ustvarite tudi Merkurjevo kartico zaupanja, s katero si zagotovite dodatne prihranke.

Registracija

Zaloga v trgovskih centrih

Prikaz zalog je informativne narave. Točen podatek dobite v izbranem trgovskem centru.

Brezplačna pomoč pri nakupu
Brezplačna pomoč pri nakupu
080 88 01
Kuhinja
Kopalnica
Gradnja in obnova
Vrt in okolica
Prazniki