S 1.4.2023 stopijo v veljajo novi Splošni pogoji za imetnike Merkujeve kartice zaupanja. Več
Primerjalnik izdelkov:
Primerjalnik izdelkov:

Dodatne funkcije strešnih oken

Funkcije strešnih okenFunkcije strešnih oken

S kakovostnimi strešnimi okni boste poskrbeli za dobro prezračevanje in osvetlitev prostora, udobnejšo uporabo pa si zagotovite z dodatnimi funkcijami.


Prezračevanje s strešnimi okni

Prezračevanje prostorov je zelo pomembno, saj vpliva na vaše zdravje in kakovost bivanja. Slab zrak povzročajo vsakodnevne aktivnosti – od kuhanja, gretja, sušenja in dihanja, velik vpliv pa imajo tudi računalniki in druge tehnične naprave.

Priporočljivo je, da ob izredno visokih ali nizkih temperaturah okna ostanejo zaprta, sicer pa jih je potrebno ne glede na letni čas dvakrat do štirikrat dnevno odpreti za pet minut. Vseeno pa pozimi ni priporočljivo prepogosto zračenje, saj bi lahko prišlo do izgube energije. Dobra strešna okna imajo avtomatske zračnike, s katerimi samodejno uravnavajo količino hladnega zraka. V poletnem času je odpiranje oken priporočljivo zgodaj zjutraj in pozno zvečer, ko je zrak še hladen. Učinkovito zračenje omogoča prezračevalna loputa, ki je estetsko oblikovana in omogoča zračenje tudi pri vodotesno zaprtem oknu.


Okna z ročnim upravljanjem

Če na strešnih oknih ne dosežete ročic za odpiranje, izberite pripomočke za upravljanje. Na voljo so običajne in raztegljive palice za upravljanje, s katerimi se lahko upravlja odpiranje oken in notranjih senčil.


Okna z daljinskim upravljanjem

Vaša strešna okna lahko enostavno upravljate na daljinski način – z upravljalno tablico na dotik. Različne funkcije vam omogočajo izbiro vrste programov, med katerimi so npr. program prezračevanja, ki vsa okna odpre za določeno število minut in jih nato zapre; notranja klima in drugi prilagojeni načini prezračevanja.

Z upravljalnikom lahko nastavite želeno senčenje in prilagodite porabo toplotne energije. Določeni programi so že prednastavljeni in vam v pomoč in takojšnjo uporabo.

Na voljo je daljinsko upravljanje senčil na električni in solarni pogon.


Varnost oken

Večjo varnost v vašem domu si lahko zagotovite z zaklepanjem oken z omejevalnikom odpiranja, ki določi obseg odpiranja strešnega okna. Z varnostnimi ključavnicami onemogočite odpiranje oken in preprečite odpiranje okenskih kril.


Rečeno storjeno - iščete mojstraRečeno storjeno - iščete mojstra
Nazaj na vrh Nazaj na vrh
Primerjalnik izdelkov:
Dodaj v košarico
Kategorije izdelkov

Košarica

Izberite svoj najbližji trgovski center

Za izbran trgovski center vam bomo samodejno prikazovali zaloge.

Zdravo

Ste že nakupovali v Merkur spletni trgovini?

Prijava

Še niste nakupovali v Merkur spletni trgovini?

Ustvarite račun in nakupite hitreje.
Ob registraciji si lahko ustvarite tudi Merkurjevo kartico zaupanja, s katero si zagotovite dodatne prihranke.

Registracija

Zaloga v trgovskih centrih

Prikaz zalog je informativne narave. Točen podatek dobite v izbranem trgovskem centru.

Brezplačna pomoč pri nakupu
Brezplačna pomoč pri nakupu
080 88 01
Kuhinja
Kopalnica
Gradnja in obnova
Vrt in okolica
Prazniki