Brezplačna dostava pri spletnem nakupu nad 180 €
Brezplačno vračilo izdelka pri spletnem nakupu v 30 dneh

TEDEN BREZPLAČNEGA ENERGETSKEGA SVETOVANJA

Teden brezplačnega energetskega svetovanjaTeden brezplačnega energetskega svetovanja

Eko sklad  in mreža energetskih svetovalcev ENSVET vas vabita na Teden brezplačnega energetskega svetovanja (#TBESekosklad), ki bo potekal

 

od nedelje, 14. 10. do nedelje, 27.10. 2018, 


OD 9. DO 19. URE*, V IZBRANIH TRGOVSKIH CENTRIH MERKUR.

 

*v nedeljah so trgovski centri odprti do 13. ure.

Izberite vam najbližji trgovski center in preverite termin brezplačnega svetovanja:

MERKUR Ljubljana Vižmarje 14. – 18. oktober 2018
MERKUR Maribor 14. – 16. oktober 2018
MERKUR Kranj Primskovo 19. – 21. oktober 2018
MERKUR Celje TC Hudinja 17. – 21. oktober 2018
MERKUR Izola 14. – 15. oktober 2018
MERKUR Nova Gorica 18. – 19. oktober 2018
MERKUR Murska Sobota 17. – 21. oktober 2018
MERKUR Novo Mesto 20. – 21. oktober 2018
MERKUR Brežice 14. – 15. oktober 2018
MERKUR Lesce 25. – 27. oktober 2018

Kako do toplega doma in nižjih stroškov?

Potrebujete nasvet, kako z enostavnimi spremembami in izboljšavami prihraniti pri mesečnih položnicah?
Načrtujete gradnjo ali prenovo, pa ne veste, kako se je lotiti?
Iščete pomoč pri pridobitvi subvencije ali kredita za okolju prijazno naložbo?

Odgovore na svoja vprašanja lahko brezplačno dobite pri neodvisnih energetskih strokovnjakih mreže ENSVET in Eko sklada v vam najbližjem trgovskem centru MERKUR v Tednu brezplačnega energetskega svetovanja. Pomagali vam bodo pri izboru, načrtovanju ter uresničevanju toplega in varčnega doma.

Eko sklad in En svet

Varčevanje z energijo mora biti dostopno vsem

Teden brezplačnega energetskega svetovanja bo letos potekal v izbranih trgovskih centrih po Sloveniji (podrobnejši urnik preberite zgoraj). V vam najbližjem centru lahko poiščete neodvisnega svetovalca mreže ENSVET - strokovnjaka s področja okolja in energetike - med 9. in 19. uro brez predhodne najave. Nasveti  so brezplačni.

Akcijo Slovenski okoljski javni sklad Eko sklad ter svetovalna mreža ENSVET v sodelovanju s trgovskimi centri pripravljata že drugič. Lani je brezplačne nasvete za prihranek energije in okolju prijaznejše naložbe v tednu brezplačnega energetskega svetovanja poiskalo več kot 2000 posameznikov in družin. S takšnim tednom želita Eko sklad in ENSVET znanje in zavedanje o možnih finančnih spodbudah, kakovostnejšem bivanju ter zmanjševanju obremenitev okolja približati prav vsem.

Ugotavljajo namreč, da sredstva, namenjena subvencijam in kreditom za naložbe v obnovljive vire energije, večjo energijsko učinkovitost stavb, električna vozila ter različne ukrepe na področju varstva voda in ravnanja z odpadki ostajajo neporabljena prav zato, ker se ljudje možnosti za prihranek premalo zavedamo.

Največje zanimanje za subvencije za gradnjo toplotnih črpalk, kotlov in sončnih elektrarn

Po besedah svetovalcev mreže ENSVET se največ ljudi nanje obrača z vprašanji glede pridobitev subvencije, na primer za menjavo oken, izolacijo fasade ali nakup toplotne črpalke, v zadnjem času pa je vse več povpraševanj povezanih z nakupi električnih vozil in postavitvijo domačih sončnih elektrarn.

“Novost, na katero bi letos še posebej radi opozorili, so višje subvencije za zamenjavo starih kurilnih naprav s toplotno črpalko ali novo kurilno napravo na lesno biomaso, za kar je mogoče pridobiti sofinanciranje v višini kar do 50 % celotne naložbe,” poudarja Katarina Kafadar, z Eko sklada, vodja mreže ENSVET.

Brezplačni nasveti neodvisnih strokovnjakov vse leto

Brezplačno svetovanje Eko sklada in mreže ENSVET pa ni omejeno le na Teden brezplačnega energetskega svetovanja. V eni od več kot 50 svetovalnih pisarn po vsej Sloveniji se lahko na brezplačen posvet s strokovnjakom naročite vse leto, ponujajo pa tudi svetovanje po e-pošti.

Lokacije in kontakte svetovalnih pisarn poiščite na spletnem mestuwww.ensvet.si , informacije o subvencijah in kreditih pa na spletnih straneh Eko sklada (www.ekosklad.si).

Kako do toplega doma in nižjih stroškov?

Are Your Sure?

Exit