Brezplačna dostava pri spletnem nakupu nad 180 €
Brezplačno vračilo izdelka pri spletnem nakupu v 30 dneh
Brezplačen osebni prevzem - Click & Reserve
Navigacija

Stavbno pohištvo

Okna
Okna
Strešna okna
Strešna okna
Notranja vrata
Notranja vrata
Vhodna vrata
Vhodna vrata
Stopnice
Stopnice
Podboji
Podboji
Okenske police
Okenske police
Okenska senčila, žaluzije in roloji
Okenska senčila, žaluzije in roloji

Stavbno pohištvo

Vsak dom, tako stanovanje kot hiša, je sestavljen iz številnega stavbnega pohištva. Mednje štejemo okna, strešna okna, notranja in vhodna vrata, stopnice, podboje, okenske police in senčila, žaluzije ter roloje. Stavbno pohištvo lahko izgled vašega domovanja dopolni in se lepo poveže s samimi prostori, ob nepravilni izbiri, pa lahko izgled prostora tudi uniči.

Danes proizvajalci stavbnega pohištva omogočajo že številne barvne kombinacije kot tudi širok izbor materialov. Vsak material ima svoje prednosti in slabosti, zato pretuhtajte kaj vam je bolj všeč in izberite ustrezne stavbne elemente za vaš dom.

Odločite se lahko za kvadratna ali pravokotna okna standardnih dimenzij oz. po naročilu. Imate rajši naravni izgled? Potem se odločite za lesena okna v naravni barvi, katera samo premažete z lakom in poskrbite za ustrezno zaščito. Za bolj sodoben in čist videz pa izberite PVC okno. Našli pa boste tudi širok izbor strešnih oken.

Okno opremite še z okensko polico, nanjo postavite lepe cvetoče rože in poskrbite za lep razgled iz vašega doma. Vsakemu oknu po navadi dodamo še ustrezna okenska senčila, žaluzije ali roloje. Izberite ustrezno barvo ali zanimiv vzorec, ki bo popestril posamezen prostor. Za namestitev senčil boste potrebovali tudi posebej oblikovane tračnice ali karnise, na katere boste lahko obesili senčila.

Kaj bi dom brez vrat? Vsaka hiša ali stanovanje potrebujeta vsaj vhodna vrata. Z nakupom dovolj kvalitetnih vrat, boste ustrezno zavarovali tudi svoje imetje. Danes proizvajalci poskušajo narediti čim bolj varna vrata, ki v večini primerov delujejo protivlomno. Izberite ustrezno barvo za vaš dom. Odločite se lahko za klasična enobarvna vrata, vrata z številnimi steklenimi elementi in reliefnimi efekti. Posebno oblikovana vrata pa so za stanovanja v bloku. Ta imajo tudi kukalo.

Opremite svoj dom še z ustreznimi stopnicami. Odločite se lahko za ravne ali krožne stopnice. Med seboj se razlikujejo tudi po številu stopnic, ki jih imajo. Izberite ustrezne za vaš dom, tako da vam bodo le te zasedle najmanj prostora. Poskrbite tudi, da ne bodo preveč strme, saj je hoja po njih tako veliko bolj nevarna.

Preglejte še naše nasvete o gradnji, kjer boste našli tudi nasvete o stavbnem pohištvu. Zagotovo boste našli zanimive informacije, ki vam bodo pomagale pri prenovi ali novogradnji.