Brezplačna dostava pri spletnem nakupu nad 180 €
Brezplačno vračilo izdelka pri spletnem nakupu v 30 dneh

Kako do pravilnih meritev

Merjenje

Ustrezno opravljene in predvsem natančne meritve so ključnega pomena pri izgledu končnega izdelka. Če boste že prve meritve naredili hitro in nenatančno, bo celotno delo veliko bolj zakomplicirano, končni izgled vašega izdelka pa mogoče ne bo takšen kot ste si zamislili.


Točne dimenzije so temelji končnega izdelka

Pri vsakem področju uporabe so na voljo različna merilna orodja in naprave, ki so prilagojena za ta tip dela. Omogočajo vam enostavno uporabo in natančne rezultate. Običajno ima domači mojster največkrat opravka z dolžinskimi merami, ki merijo nekaj centimetrov. Pri izdelovanju pohištva so pomembni milimetri, pri kovini pa celo desetinke milimetrov.

Za vsako orodje pa velja, da le čisto in ravno orodje zagotavlja natančno merjenje. Že nekaj nenatančno izmerjenih milimetrov vas bo pripeljalo do odločilnega odstopanja, kar bo povzročilo mnogo težav pri delu.

Najpogosteje domači mojster uporablja zložljiv in tračni meter z mersko enoto v centimetrih.

Če želite izmeriti izbočene površine in okrogline, potem se odločite za krojaški meter, saj se bo podlagi, ki jo merite, popolnoma prilagodil. 

S sodobno elektroniko je sedaj tudi merjenje postalo enostavno, hitro in natančno. Z elektronskim merilnikom nagiba boste enostavno določili natančne mere kotov. Z detektorjem kovin boste ugotovili ali pod dometom potekajo kabli oz. če so napeljane cevi. To opravite vedno pred vrtanjem lukenj za zidne vložke. 

Za natančno določanje oddaljenosti pa so primerni laserski merilniki razdalj, s katerimi bo delo potekalo hitro in učinkovito.

Merilniki

Skrbna uporaba električnih merilnikov

Čeprav vam elektronsko orodje omogoča enostavno delo, predvsem pa učinkovite rezultate, morate pri njem upoštevati, da je pri močnih pretresih, menjavi baterij ali velikih spremembah temperature, potrebno merilno napravo ponovno umeriti. To je možno storiti s pomočjo tipk za upravljanje, lahko pa se naprava umeri tudi samodejno. Predvsem na merilnike razdalj močno vpliva sprememba temperature, zato kakovostnejše naprave pri merjenju upoštevajo zunanjo temperaturo.


Pomembno

Če boste z merilnikom delali skrbno, vam bo služil dolgo časa, drugače pa so meritve kaj kmalu lahko nenatančne. 

Are Your Sure?

Exit