S 1.4.2023 stopijo v veljajo novi Splošni pogoji za imetnike Merkujeve kartice zaupanja. Več
Primerjalnik izdelkov:
Primerjalnik izdelkov:

Kako pripraviti slavnostni pogrinjek?

Slavnostni pogrinjekSlavnostni pogrinjek

Praznični čas je čas, ko si vzamemo čas za družino in prijatelje ter sproščena druženja ob dobro obloženi mizi. Naredite ta čas še prijetnejši in poskrbite za prav posebno praznično okrasitev vaše mize. Le ta bo poleg topline doma, vonja po cimetu, svetlikajočih se okraskov na novoletnem drevescu, adventnem venčku in jaslicah, poskrbel za popolno in nepozabno vzdušje.


Obstaja veliko načinov, kako okrasiti praznično mizo. Zanimivi krožniki, prtički, svečniki, okraski in cvetlični aranžmaji bodo ustvarili posebno vzdušje ob božični ali silvestrski večerji. Priporočamo, da se dekoracija na praznični mizi ujema z ostalo dekoracijo v prostoru in se tako medsebojno dopolnjuje. S tem boste ustvarili prijetno in enotno zgodbo, ki si jo boste vi ali vaši gostje še dolgo zapomnili.

Slavnostni pogrinjek je odvisen od števila gostov, željenega vzdušja in predvsem vaše domišljije. Bodite kreativni in s pogrinjkom na mizi sporočite gostom, koliko vam pomenijo ti trenutki in osebe, ki jih imate okrog sebe. Vsekakor morate slavnostnemu pogrinjku posvetiti več časa, saj bo dal vašemu druženju prav poseben čar.

Miza naj bo dovolj velika, da bodo vsi gostje udobno in sproščeno sedeli. Prav vse, kar daste na mizo, pa naj zasije v barvah prazničnega časa. Praznični čas je tudi čas, ko si vsekakor lahko privoščite malce več igrivosti in svojo mizo še dodatno okrasite s kakšnimi zanimivimi dodatki, ki bodo popestrili vzdušje in s katerimi bo praznična miza še bolj zasijala.

Zlata dekoracijaZlata dekoracija

Pogrinjek v beli, črni, zlati in srebrni kombinaciji

Za čudovito praznično vzdušje smo pripravili predlog za pogrinjek, ki bo prebudil vašo domišljijo in izpolnil pričakovanja še tako zahtevnih gostov. Bodite drzni in originalni ter pripravite pogrinjek kjer prevladuje bela, črna, zlata in srebrna kombinacija, ki bo na vaši mizi pričarala pravljično zimsko idilo.

Roza dekoracijaRoza dekoracija
Zlata dekoracijaZlata dekoracija

Namizna dekoracija

Namizna dekoracija je lahko v nežni zlati in srebrni kombinaciji. Pogrinjek lahko popestrite z dekorativnimi bunkicami, venčki in ostalo dekoracijo v zlati, srebrni, beli in črni barvi. Za bolj glamurozni učinek uporabite zlato ali srebno dekoracijo s perlami ter belo zlate dekorativne krožnike in šalčke. Toplino pogrinjka boste dosegli tudi z elegantnimi dodatki, kot je na primer svečnik. Zelo pomembno vlogo pri pogrinjku igra tudi prtiček, ki mora biti v stilu ostale dekoracije in nameščen na skrajni levi strani pogrinjka. Bolj spretni in ustvarjalni lahko iz prtičkov ustvarite zanimive figure in s tem še bolj popestrite slavnostni pogrinjek. Če je oseb zelo veliko, lahko iz papirja izdelate posebne listke z imeni gostov za sedežni red. Le ti bodo zagotovo simpatičen in pozoren dodatek k praznični mizi.


Krožniki in pribor

Z uporabo porcelana se boste še bolj odmaknili od klasike. Imejte pripravljene vse tri različice krožnikov: plitve, globoke in desertne. Poleg krožnikov boste velik vtis naredili tudi z elegantnim priborom. Na najbolj zunanji strani so vilice za solato oziroma predjed, tem pa sledijo glavne vilice za večerjo.

Na desni strani krožnika se na najbolj notranjem mestu nahaja nož, ki ga boste uporabljali med večerjo, sledi pa mu žlica za juho (če jo boste seveda potrebovali). Potrebovali boste še nož za mazanje (ta naj se znajde na krožniku za kruh in maslo) in pribor za sladico; tega lahko namestite kar nad krožnik.

Vsi noži naj bodo z nazobčano stranjo obrnjeni proti krožniku, poskrbite pa tudi, da bo ves pribor zložen v ravni liniji. Pri zlaganju pomislite tudi na pravilo, ki pravi, da se pribor vedno zlaga tako kot ga boste uporabljali, od zunaj navznoter.


Kozarci

Vedno elegantni kozarci bodo dali praznični mizi dodaten čar. Vedno jih namestite na desno zgornjo stran krožnika. Vsaka pijača mora imeti svoj kozarec: kozarec za vodo, kozarec za belo vino, kozarec za rdeče vino, kozarec za aperitiv in skodelica za kavo, ki ji priložite tudi žličko. Kozarce vedno postavite v ravno linijo in razvrstite od najmanjšega do največjega.


Potrebujete dodaten navdih?

Kombinacija prijetne družbe, slavnostnega pogrinjka in mize, polne slastnih in okusnih dobrot, vam bo zagotovila dobro počutje in zabavo. Seveda ne pozabite na dobro voljo, ki je osnovna sestavina prazničnega vzdušja.

Nazaj na vrh Nazaj na vrh
Primerjalnik izdelkov:
Dodaj v košarico
Kategorije izdelkov

Košarica

Izberite svoj najbližji trgovski center

Za izbran trgovski center vam bomo samodejno prikazovali zaloge.

Zdravo

Ste že nakupovali v Merkur spletni trgovini?

Prijava

Še niste nakupovali v Merkur spletni trgovini?

Ustvarite račun in nakupite hitreje.
Ob registraciji si lahko ustvarite tudi Merkurjevo kartico zaupanja, s katero si zagotovite dodatne prihranke.

Registracija

Zaloga v trgovskih centrih

Prikaz zalog je informativne narave. Točen podatek dobite v izbranem trgovskem centru.

Brezplačna pomoč pri nakupu
Brezplačna pomoč pri nakupu
080 88 01
Kuhinja
Kopalnica
Gradnja in obnova
Vrt in okolica