S 1.4.2023 stopijo v veljajo novi Splošni pogoji za imetnike Merkujeve kartice zaupanja. Več
Primerjalnik izdelkov:
Primerjalnik izdelkov:

Kako se znebiti mravelj?

naslovna-slika-mravlja

Ko pride pomlad in ozračje postaja vedno bolj toplo, se začne pojavljati tudi najrazličnejši mrčes: mravlje, muhe, ose, pajki, komarji in različni hrošči. Nezaželeni gosti naših stanovanj in vrtov so zelo nadležni in nas pogosto spravljajo v slabo voljo. Dobro je, da jih ustavimo že na začetku in preprečimo, da bi se naselili v naših bivalnih prostorih. V primeru, da so v naših prostorih že prisotni, jim moramo onemogočiti razširjanje iz prostora v prostor. Še posebej rade se v naših prostorih zadržujejo mravlje, ki so vsejede in se prehranjujejo skorajda z vsem kar najdejo, ob veliki vročini pa jim prija tudi voda. 


Učinkovito odstranjevanje

Res je, da civilizacije v današnji obliki ne bi bilo, če ne bi bilo žuželk, saj med drugim opravljajo tudi mnoge človeku koristne naloge. Kljub vsemu pa nekatere vrste predstavljajo stalno posredno ali neposredno nevarnost ljudem. Nadležna je že samo njihova prisotnost, dodatno pa so škodljive zaradi bolečih pikov, dražečih izločkov in povzročanja alergijskih reakcij. Če se žuželke močno namnožijo, jih lahko zatremo neposredno, ali pa ukrepamo preventivno še preden se pojavijo. Preventivno delovanje v boju proti nezaželenemu mrčesu vključuje vzdrževanje ustrezne ravni higiene, pravilno shranjevanje hrane, uporabo različnih zastorov na vratih oziroma oknih, ustrezne sisteme kanalizacije in izsuševanja, ustrezno odlaganje odpadkov in druge aktivnosti. 

slika-2

Z vsemi temi ukrepi mrčesu preprečimo vstop v stanovanjske prostore ali prekinemo njihov razmnoževalni in razvojni cikel.


Ena od možnosti za odstranjevanje mravelj je vaba z insekticidom, ki deluje kontaktno in je učinkovito sredstvo za zatiranje vseh vrst mravelj in njihovih gnezd. Mravlja vabo z zapoznelim delovanjem odnese v gnezdo, tam pa prične delovati in uniči celotno gnezdo. 

Aktivna snov ne pride v stik z uporabnikom in tlemi ter je preprosta in varna za uporabo. Neposredno delovanje v boju proti gomazečemu in letečemu mrčesu je lahko mehanično z uporabo mehaničnih sil (vab in pasti) ali pa se poslužujemo zatiranja mrčesa z uporabo insekticidov.

Z njimi lahko uničujemo mrčes s posipavanjem, škropljenjem, pršenjem ali s prašenjem. Tovrstna sredstva so primerna za uporabo v notranjih prostorih kot tudi v okolici stavb in so namenjena zatiranju različnih vrst insektov.

slika-razprsilo
Nazaj na vrh Nazaj na vrh
Primerjalnik izdelkov:
Dodaj v košarico
Kategorije izdelkov

Košarica

Izberite svoj najbližji trgovski center

Za izbran trgovski center vam bomo samodejno prikazovali zaloge.

Zdravo

Ste že nakupovali v Merkur spletni trgovini?

Prijava

Še niste nakupovali v Merkur spletni trgovini?

Ustvarite račun in nakupite hitreje.
Ob registraciji si lahko ustvarite tudi Merkurjevo kartico zaupanja, s katero si zagotovite dodatne prihranke.

Registracija

Zaloga v trgovskih centrih

Prikaz zalog je informativne narave. Točen podatek dobite v izbranem trgovskem centru.

Brezplačna pomoč pri nakupu
Brezplačna pomoč pri nakupu
080 88 01
Kuhinja
Kopalnica
Gradnja in obnova
Vrt in okolica
Prazniki