Brezplačna dostava pri spletnem nakupu nad 180 €
Brezplačno vračilo izdelka pri spletnem nakupu v 30 dneh
Brezplačen osebni prevzem - Click & Reserve
KAMINSKA PEČ NORDICA NICOLETTA BORDEAUX

KAMINSKA PEČ NORDICA NICOLETTA BORDEAUX

Šifra izdelka:
541112
Kaminska peč je izdelana iz pocinkanih jeklenih plošč, emajlirane sive litine in toplotno sevalne keramike. Kurišče je v celoti obloženo s ploščami iz sive litine, zadnji del je odstranljiv. Na tej plošči se nahajajo kalibrirane odprtine, s katerimi se zagotavlja dotok ogretega zraka v kurišče, s tem pa se doseže dodatno zgorev ... preberi več
1.859,99 €
Nakup v Spletnem centru ni možen
Nakup izdelka se lahko šteje na Merkurjevo kartico zaupanja.
Kako do kartice?
Nakup v Spletnem centru ni možen Po naročilu v trgovskih centrih
KAMINSKA PEČ NORDICA NICOLETTA BORDEAUX
1.859,99 €

Podrobnejši opis

Kaminska peč je izdelana iz pocinkanih jeklenih plošč, emajlirane sive litine in toplotno sevalne keramike. Kurišče je v celoti obloženo s ploščami iz sive litine, zadnji del je odstranljiv. Na tej plošči se nahajajo kalibrirane odprtine, s katerimi se zagotavlja dotok ogretega zraka v kurišče, s tem pa se doseže dodatno zgorevanje, ki izboljšuje izkoristek ter zmanjšuje emisije plinov.V kurišču je nameščena vrtljiva in odstranljiva rešetka.

Keramično steklo vrat iz enega kosa (odporno do 700°C) omogoča očarljiv pogled na plamene gorenja in preprečuje kakršno koli uhajanje isker in dima. Pod vrati kurišča se nahaja odstranljiv predal z ustreznimi vrati za zapiranje. Ogrevanje prostora se izvaja: - s konvekcijo (približno 70%) toplota se v prostor oddaja s prehodom zraka skozi dvojni plašč peči. - s sevanjem (približno 30%) toplota se v prostor oddaja s sevanjem skozi panoramsko steklo in tople zunanje površine peči. Peč je opremljena z regulatorji za nastavljanje primarnega in sekundarnega zraka, s katerima se regulira zgorevanje. Regulator PRIMARNEGA zraka - z regulatorjem zraka, ki se nahaja spodaj levo od vrat kurišča, se regulira prehod primarnega zraka skozi predal za pepel in rešetko proti gorivu. Primarni zrak je potreben za proces gorenja. Predal za pepel se mora redno prazniti, da pepel ne bi oviral vstop primarnega zraka za zgorevanje. S pomočjo primarnega zraka se plamen tudi ohranja. Med kurjenjem drv mora biti regulator primarnega zraka le malenkost odprt, kajti v nasprotnem primeru drva zgorijo prehitro, sama peč pa se lahko prekomerno segreje. S povsem izvlečeno ročico je regulator odprt, z vstavljeno ročico je regulator zaprt. Regulator SEKUNDARNEGA zraka - ročica sekundarnega zraka se nahaja nad vrati kurišča. Tudi ta regulator mora biti odprt (se pravi pomaknjen v desno), predvsem pri kurjenju z drvmi, da se omogoči še dodatno zgorevanje še nezgorelega ogljika.

Tehnične podrobnosti

Več informacij
BLAGOVNA ZNAMKANORDICA
ENERGENTDRVA
SISTEM OGREVANJATOPLOZRAČNI
ŠIRINA587 MM
ENERGIJSKI RAZREDA+
ZMOGLJIVOST SEGREVANJA DO229 M3
MOČ8 KW
PREMER DIMNE CEVI130 MM
PRIKLOP DIMNIKAZGORAJ
VIŠINA980 MM
TEŽA168 KG
BARVABORDO
GLOBINA572 MM
IZKORISTEK80,9 %
Opozorite nas na napako oziroma pomankljivost pri opisu izdelka! Pošljite e-pošto na info@merkur.si

Dodatne priloge

PODATKOVNA KARTICA

Napišite vaše mnenje o izdelku