S 1.4.2023 stopijo v veljajo novi Splošni pogoji za imetnike Merkujeve kartice zaupanja. Več
Primerjalnik izdelkov:
Primerjalnik izdelkov:

Katere so faze novogradnje in kaj pomenijo?

Gradnja hiše

Gradnja hiše je dolgotrajen proces. Prvi koraki, pred gradnjo so seveda nakup zemljišča, vpis v zemljiško knjigo, urejanje lokacijske informacije, idejni načrt hiše in gradbeno dovoljenje. Po vsem tem pa sledi gradnja hiše. Proces gradnje pa je zaradi svojega obsega razdeljen na 5 gradbenih faz.


 Novogradnje spremljamo v okviru naslednjih gradbenih faz:

 • prva faza gradnje: priprava gradbišča, komunalna ureditev, izgradnja temeljev in temeljne plošče, hidroizolacija. Vključujemo tudi izdelke iz grobe gradnje ter vodo in kanalizacijo.
   
 • druga faza gradnje: izgradnja kletne plošče pri objektih, ki so podkleteni; potrebujemo beton, cement, apno, pesek, armaturo ... Upoštevamo tudi izdelke iz grobe gradnje, vodo in kanalizacijo ter elektroinštalacije. 
   
 • v tretjo fazo gradnje objekta uvrstimo izgradnjo nosilnih zidov, talnih plošč, ostrešja in strehe, hidroizolacije. Upoštevamo tudi izdelke iz grobe gradnje, strešne kritine, vodo in kanalizacijo ter elektroinštalacije.
   
 • v četrto fazo gradnje objekta uvrstimo izdelavo predelnih sten, izdelavo betonskih tlakov, notranje in zunanje omete, napeljavo vseh instalacij v objektu (groba instalacija), izdelavo oblog sten in tal, ki zahtevajo mokre postopke, izdelavo »teraco« tlakov, izdelavo masivnega stopnišča, polaganje keramičnih oblog, vgraditev vrat in oken, ključavničarska dela, kamnoseška dela ... Upoštevamo izdelke iz grobe gradnje, vodo in kanalizacijo, elektroinštalacije, ogrevanje in hlajenje, stavbno pohištvo, suhomontaža, kopalnica (na ključ), fasade in ometi in ureditev okolice.
   
 • v peto gradbeno fazo spadajo vsa druga zaključna gradbena dela (steklarska in slikopleskarska dela, parketni in plastični podi, obloge in druga zaključna dela) do dokončanja objekta z vzidano opremo in zaključki vseh inštalacij. Upoštevamo izdelke povezane z vodo in kanalizacijo, elektroinštalacijo, kopalnico (na ključ), talne in stenske obloge, ureditev okolice in oprema doma.

Za pomoč pri izbiri, ugodnosti pri nakupih in strokovno izvedbo pokličite BREZPLAČNO ŠTEVILKO 080 88 01 ali obiščite spletno stran http://recenostorjeno.si/

Merkur graditelj

Nazaj na vrh Nazaj na vrh
Primerjalnik izdelkov:
Dodaj v košarico
Kategorije izdelkov

Košarica

Izberite svoj najbližji trgovski center

Za izbran trgovski center vam bomo samodejno prikazovali zaloge.

Zdravo

Ste že nakupovali v Merkur spletni trgovini?

Prijava

Še niste nakupovali v Merkur spletni trgovini?

Ustvarite račun in nakupite hitreje.
Ob registraciji si lahko ustvarite tudi Merkurjevo kartico zaupanja, s katero si zagotovite dodatne prihranke.

Registracija

Zaloga v trgovskih centrih

Prikaz zalog je informativne narave. Točen podatek dobite v izbranem trgovskem centru.

Brezplačna pomoč pri nakupu
Brezplačna pomoč pri nakupu
080 88 01
Kuhinja
Kopalnica
Gradnja in obnova
Vrt in okolica
Prazniki