Brezplačna dostava pri spletnem nakupu nad 180 €
Brezplačno vračilo izdelka pri spletnem nakupu v 30 dneh
Navigacija
Nagradna igra

V nagradni igri, ki je potekala od  16. 2. do 20. 11. 2018, smo izmed vseh sodelujočih, ki so izdelali fasado z MERKURjem in izpolnili pogoje za sodelovanje v nagradni igri, izžrebali nagrajenca. Žrebanje, z naključnim računalniškim izborom, je potekalo na sedežu podjetja, 25. 11. 2018, ob prisotnosti tričlanske interne komisije.

Srečni nagrajenec nagradne igre je

Nejc Kopušar, Slovenj Gradec

Iskrene čestitke!

Vsem udeležencem nagradne igre se zahvaljujemo za sodelovanje. 

Izročitev nagrade je potekala v zelo prijetnem vzdušju

Nagradna igra je letos potekala že drugič zapored in veseli smo, da je nagrada 5.000 EUR romala v prave roke.

Podelitev nagrade je potekala, 10. 12. 2018, v prijetnem vzdušju trgovskega centra MERKUR Slovenj Gradec. Podelila sta jo vodja centra ga. Helena Dolinar in nagrajenčeva svetovalka pri projektu ga. Aleksandra Medved. G. Nejc K. in njegova partnerka sta bila nagrade neizmerno vesela in s tem denarjem že kujeta nove načrte za prihodnost. Najverjetneje bo njun naslednji projekt tlakovanje dvorišča.

Izročitev nagrade
»Ob izdelavi fasade sva se odločila, da projekt prevzame MERKUR, zato ker je ponudil celovito izvedbo projekta, kakovost in zagotovil garancijo«
Nejc K.

Primerjava fasade pred in po prenovi

Pred izdelavo in po izdelavi fasade
Intervju z nagrajencem o poteku izdelave fasade
 1. Kako ste izvedeli za našo nagradno igro »MERKUR povrne 5.000 EUR za izdelavo fasade!« in ali je nagradna igra kakorkoli vplivala na vašo odločitev za izdelavo fasade z MERKURjem?

»Informacijo o nagradni igri sem našel na internetu, ko sem iskal informacije o fasadah, materialih, izvajalcih, itd. Kasneje, ob obisku Merkurjevega trgovskega centra, pa mi je svetovalka nagradno igro tudi predstavila.

Sama nagradna igra ni vplivala na mojo odločitev za izdelavo fasade z Merkurjem. Na to je bolj vplival predstavljen načrt za izdelavo, naš skupen pogovor o načinu izdelave in ponudba, ki mi je bila dana. Svojo odločitev sem sprejel zaradi zagotavljanja kakovosti izvedbe, ki jo je dal MERKUR in celovite storitve. To je najbolj botrovalo k moji odločitvi.«

 

 1. S kakšnimi izzivi in vprašanji ste se soočali pred odločitvijo za prenovo fasade?

»Najprej sva s partnerko mislila, da bova hišo prenovila le znotraj. Ko sem videl kakšne toplotne izgube sva imela v prvi zimi po selitvi, sva si dejala, da dajva stisniti in še v letu 2018 narediti fasado. Za izdelavo fasade sem se torej prvotno odločil zaradi prihranka na toplotni energiji. Drugotna odločitev pa je bila to, da bo hiša tudi lepše izgledala.

Najprej sem vse informacije zbral na internetu. Danes v dobi interneta to ni problem. Pozanimal sem se o materialih, debelini optimalne izolacije za to področje, itd. Nato sem odšel v MERKUR, kjer so mi dali ponudbo za materiale dveh različnih proizvajalcev.

Potem, ko sem dobil predračune sem potegnil skupaj pluse in minuse posameznih izvajalcev ter se tudi na osnovi tega odločil za MERKUR.

Po prvotni ideji sem želel dati 15 ali 16 cm belega stiroporja, a sem se potem odločil za 12 cm grafitnega stiroporja. Vizualno mi ni všeč pregloboka špaleta. Pri tem stiroporju pa je potrebna manjša debelina, da se doseže enak koeficient toplotne izolacije.«

 

 1. V MERKURju imamo več možnosti, da naši kupci stopijo v kontakt z našim svetovalcem? Ste se naročili na posvet preko obrazca na spletu ali ste obiskali trgovski center ter kako je potekala uvodna komunikacija?

»Naročil sem se na posvet preko spleta. To je bilo mimogrede, ko sem zbiral informacije o samih fasadah in sem naletel na vašo spletno stran. Tam sem preklikal vse v zvezi s fasadami in se na koncu naročil še na posvet. Prenesel sem si tudi vaš vodič za prenovo fasade.

Ja, dogovorili smo se preko spletne strani, potem me je pa, takoj naslednji dan, vaša svetovalka Aleksandra poklicala. Ona je bila zraven večino časa in tudi vseskozi imela roko nad projektom. Če sem imel kakršnakoli vprašanja sem se obrnil na njo. Aleksandra je v vsakem trenutku vedela za vse. In res je bila zelo ažurna.«

 

 1. Je Merkurjeva ekipa uresničila vaša pričakovanja, vam stala ob strani in izpeljala cel proces prenove v skladu z vašimi željami in zahtevami?

»Skrbnica Aleksandra je bila vseskozi v kontaktu z izvajalcem in z menoj tako, da je komunikacija potekala zelo dobro. S sodelujočo ekipo sem zadovoljen in je upravičila moja pričakovanja.«

 

 1. Kdo je prišel na ogled lokacije in ali ste ob tem dobili še kakšne dodatne informacije, nasvet?

»Na prvi ogled je prišel izvajalec. Po tem sem ga prosil, če se lahko oglasi še enkrat, ker se mi je po prvem obisku postavilo še kar nekaj vprašanj. Dejansko mi je prvi obisk odprl vrata v nova razmišljanja.

Mi je pa izvajalec tudi svetoval razne izboljšave, predvsem glede cokla, ki je pri meni specifičen in napušča.«

 

 1. Prva faza je bila izdelava barvne študije. Ali ste z barvno študijo dobili predstavo kako bo izgledala vaša prenovljena fasada? Ali ste uresničili svoje zamisli?

»Po ogledu vašega izvajalca in, ko sem videl, da se nanj lahko zanesem, sem se 100% odločil za izdelavo z MERKURjem. Takrat mi je on tudi natančno razložil plan izdelave fasade.

V prvi fazi mi je bil najpomembnejši tehnični pristop k izdelavi in šele po tem izgled. Nekako sva že vedela kakšne barve so nama všeč, nisva pa imela točne predstave.

Aleksandra je nato preko dobavitelja uredila še izdelavo barvne študije. Midva sva razmišljala o čisti beli, oni pa so nama svetovali malo bolj smetanasti odtenek barve. Dva primera študije so naredili po najinih željah, enega pa po priporočilih njihovega strokovnjaka-arhitekta. Na koncu sva se odločila za njihovo priporočilo. Kar se tega tiče sva bila res zadovoljna. Dejansko je fasada izpadla točno tako kot jo je prikazala barvna študija.«

 

 1. Iz študije se je izdelala ponudba za prenovo fasade? Kaj vas je spodbudilo, da ste se odločili in zaupali izdelavo fasade MERKURju?

»Za vas sem se odločil, ker je bila na koncu ponudba takšna, ki mi je ustrezala, zato ker zagotavljate kakovost in izvedbo del izvedbo del v takšni meri kot želi stranka, ker nudite certifikat ob zaključku del in pa 15 let garancije. Imel sem celo za 500 EUR nižjo ponudbo konkurenta a mi le ta ni nudil takšne garancije kot MERKUR. Pri manjših izvajalcih je tako, da danes so, jutri jih pa lahko ni več. Vi pa ste stabilno podjetje in se lahko na vas obrnem kadarkoli.«

 

 1. Fasada je stroškovno kar velik zalogaj. V MERKURju omogočamo tudi različne načine nakupa na obroke. Ste mogoče izkoristili kakšno  možnost nakupa fasade na obroke?

»Ne, za to se nisva odločila. Dogovorili smo se za 51% nakazila pred izdelavo in ostalo po izdelavi.«

 

 1. Kako ocenjujete MERKURjeve izvajalce del? Odnos, kakovost, komunikacijo, roke izvedbe, skrb za objekt in odpadke …

»Mojstri so bili v redu, edinole delavcev bi lahko vaš izvajalec pripeljal več, da bi bila dela zaključena hitreje. Je pa pri izdelavi fasade zelo težko postaviti nek fiksen rok za izvedbo del, ker ima velik vpliv na to tudi vreme. Delavci so za seboj vse pospravili in tudi vse smeti odpeljali. Finese pa sva počistila sama. Zelo mi je bilo všeč tudi, da je vaš izvajalec ves ostanek materiala odpeljal.«

 

 1. Ob zaključku del je pomembna tudi primopredaja. Kako je potekala pri vas in ali ste dobili na material in izvedena dela tudi garancijo?

»Na potek in izvedbo del sva bila zelo zadovoljna in nisva imela nobenih pripomb, ker smo vse stvari reševali sproti. Primopredajo smo nato naredili kar v MERKURju, ob poplačilu drugega dela storitev.«

 

 1. Glede na to, da ste preizkusili našo storitev, kako jo ocenjujete in ali bi jo priporočili tudi drugim?

»Na splošno sva bila res zelo zadovoljna. Ko sem videl, da ste tudi vi pripravljeni iti meni na roko, je bilo mojega razmišljanja konec. Pridobili ste moje zaupanje. Tako, da vsekakor priporočam MERKUR tudi drugim.«

Podelitev nagrade v sliki

DO NOVE FASADE Z MERKURJEM

Ali veste, da skozi zunanje stene stavba izgubi tudi do 35 % toplote? S kvalitetno vgrajeno fasado lahko precej zmanjšate stroške ogrevanja in hlajenja ter si s tem zagotovite zdravo bivalno okolje v vseh letnih časih.

Z Merkurjevimi strokovnjaki do nove fasade hitro, zanesljivo in brez skrbi! Storitev izdelave fasade z Merkurjem vključuje celostno storitev, strokovne in preverjene mojstre, prihranke zaradi davka na vgradnjo, Merkurjeve možnosti obročnega plačevanja ter garancijo na celotno storitev.

Proces izdelave fasade z Merkurjem

Pred prenovo

Pred prenovo

Barvna študija 1

Izdelava barvne študije in svetovanje

Izvedba na objektu 1

Izvedba na objektu

Izvedba na objektu 2

Izvedba na objektu

Izvedba na objektu 3

Izvedba na objektu

Po prenovi

Končna izvedba fasade

Baumit
Caparol
Jub
Rofix
Weber
Demit

Are Your Sure?

Exit