Kako do popolnih robov med barvami?

Popolni robovi med barvamiPopolni robovi med barvami

Najboljši dokaz za kakovostno delo in natančno delo mojstra so zagotovo brezhibni nanosi barve ter čisti robovi med barvami in laki. S preprostimi namigi in triki boste tudi domači mojstri na enostaven način dosegli izjemno ostre robove in zavidljive rezultate.

Na gladkih površinah ostrih robov med barvami ni težko doseči. Pri hrapavih površinah pa je za brezhiben končni rezultat potrebno več truda.

Izjemno tanek nosilni papir preprečuje prelivanje barv ter nepravilne robove barv. Tanka struktura lepilnega traku (debeline vsega 90 μm) zagotavlja izjemno natančne ter hkrati neverjetno ostre robove barv.

Na rahlo grobih površinah je priporočljivo uporabitilepilni trak za natančno maskiranje, s čimer se doseže popoln končni izdelek. Pri tem je ključnega pomena, da se trak na površino pritrdi zelo previdno. Pred barvanjem s kontrastno barvo je potrebno površino najprej pobarvati z barvo podlage. Tako se zatesnijo majhne odprtine med trakom in površino, kontrastna barva pa se potemtakem ne more prelivati pod trak. Končni rezultat da izjemne ravne robove barve.


Brez dodatnega barvanja meje

Niz korakov prikazuje poskus barvanja na grobi površini z namenom ostrih robov med barvo, brez dodatnega barvanja mejne površine med trakom in podlago.

Maskiranje površineMaskiranje površine

Maskiranje površine. Trak močno pritisnite na površino.

Nanos kontrastne barveNanos kontrastne barve

Nanos kontrastne barve. Nekaj se je bo po vsej verjetnosti prelilo med trak in podlago.

Končni rezultatKončni rezultat

Končni rezultat - delno površen rob.


Z dodatnim barvanjem meje

Niz korakov prikazuje poskus barvanja na grobi površini z namenom popolnoma ostrih robov med barvo, z barvanjem mejne površine med trakom in podlago.

Mejno površino med trakom in podlago prebarvajte z barvo podlage. Mejno površino med trakom in podlago prebarvajte z barvo podlage.

Mejno površino med trakom in podlago prebarvajte z barvo podlage. Tako se zapolnejo vrzeli med trakom in podlago.

Nanos kontrastne barveNanos kontrastne barve

Ko bo barva suha, lahko nanesete kontrastno barvo.

Končni rezultatKončni rezultat

Končni rezultat - popolnoma raven rob.

Are Your Sure?

Exit