Pogoste napake pri zaščiti površin

Zaščita površin pri pleskanju

Maskiranje je namenjeno zaščiti površin in doseganju natančnega končnega rezultata barvanja. Ob nepravilnemu postopku se pogosto pojavijo različne težave in nenatančen končni izgled.

Tako se uporabniki velikokrat srečajo z luščenjem barve, ostanki lepljive snovi na površini, sledi odstranjevanja, spremembo barve na površini ter prelivanje barve.

Luščenje barve

Luščenje barve

Ostanki lepljive zmesi.

Ostanki lepljive zmesi

Sledi odstranjevanja.

Sledi odstranjevanja

Sprememba barve

Sprememba barve

Posledica nepravilnosti in nezaželenih rezultatov je pomanjkanje informacij o lepilnih trakovih in materialih, ki so primerni za določen namen uporabe na določeni površini. Cenovno ugodne izbire so velikokrat razlog za izbiro neustreznega izdelka glede na namen. Za slabe rezultate pa je krivo lahko tudi nepravilno lepljenje oz. odstranjevanje trakov.

Prelivanje barve

Prelivanje barve

Trganje površine v imitaciji lesa

Trganje površine v imitaciji lesa

Luščenje obstoječe barve

Luščenje obstoječe barve

Zato priporočamo, da se pred pričetkom dela vedno posvetujete s strokovnjaki, ki vam bodo postregli z najboljšimi informacijami pridobljenimi skozi leta izkušenj. Vsekakor pa se strokovnost in natančnost poplačata, če izberete ustrezne izdelke in jih pravilno uporabite. S tem bo končni rezultat vrhunskega izgleda, izognete se površnosti, dodatnemu delu in dodatnih stroških.

Are Your Sure?

Exit