Kako izgleda pravilna izvedba fasade in na kaj je pri tem potrebno paziti?

sanacija-razpok_GLAVNI.jpgsanacija-razpok_GLAVNI.jpg

Pravilna izvedba fasade zagotavlja dober izgled in ustrezno funkcionalnost. S pravilnim postopanjem se je moč izogniti kasnejšim popravilom in nepotrebnim stroškom. Priporočena je izbira kakovostnih materialov in zanesljivega izvajalca, ki bo znal ustrezno ravnati z njimi. Vendar pa to še ni vse – dela se je potrebno lotiti v optimalnih vremenskih pogojih.


Preden začnete...

Preden se lotite dela, se morate vprašati, ali je vse ostalo že pripravljeno? Z drugimi besedami, vsa krovsko-kleparska dela morajo biti že zaključena, vse odtočne cevi vgrajene, prav tako pa tudi vsa okna in vrata.

Ali so zunaj primerne temperature?

V praksi kvalitetna izvedba fasade ni mogoča, če je zunaj premrzlo. Priporočeno je, da se temperature tudi ponoči ne spustijo pod 5°C, zato je včasih potrebno počakati na bolj primeren letni čas. Hkrati pa velja tudi, da v postopku izdelave fasada naj ne bo izpostavljena naslednjim vremenskim vplivom:

- prekomernemu soncu,

- premočnemu vetru,

- pregostemu dežju.


Kako se lotiti nanašanja lepila?


Vgradnja preostalih elementov in izogibanje nastanku toplotnih mostov

Pri vgradnji vseh zgoraj naštetih elementov moramo paziti, da se pri tem ne ustvarjajo toplotni mostovi. Pritrdilni elementi zahtevajo dovolj veliko odprtino, ki naj ne vsebuje prahu. Vgradnja oken in okenjskih polic mora potekati v skladu z vsemi zakoni in predpisi, s čimer zmanjšamo tudi verjetnost nastanka plesni in zagotovimo optimalne pogoje bivanja.

Are Your Sure?

Exit