Kaj vse ponujajo sodobni hladilniki?

Kaj vse ponujajo sodobni hladilniki?

Hladilnik je nepogrešljivi del vsake kuhinje. Predvideva se, da je življenjska doba sodobnih hladilnikov približno deset let. Z vsako novo generacijo hladilno-zamrzovalnih naprav pa se tudi izpopolnjujejo njihove funkcije in zmogljivosti. Pred odločitvijo glede nakupa novega hladilnika je zato vsekakor smiselno, da se dodobra seznanite s ponudbo na trgu in z vsemi lastnostmi in funkcijami, ki so vam na voljo pri posameznih modelih.

Izbirali boste lahko med številnimi vrstami hladilnikov, od prostostoječih, kombiniranih, vgradnih, ameriških hladilnikov in zamrzovalnikov. Skupaj s številnimi različnimi funkcijami pa so vam na voljo še številne možnosti glede barv, velikosti in oblik hladilnika. Sodobni proizvajalci hladilnikov danes vse več pozornosti namenjajo tudi zunanji podobi hladilnih naprav, s ciljem, da bi združili vrhunsko oblikovanje in napredne tehnologije v idealno kombinacijo, ki bi kar najbolje zadovoljila različne potrebe in želje uporabnikov.   


Kakšne tehnologije ponujajo različni proizvajalci?

Najsodobnejše tehnologije hladilnikov omogočajo vse bolj varčno in učinkovito shranjevanje vseh vrst živil preko celega leta, pa tudi hitro zamrzovanje, ohranjanje svežine dalj časa, pripravo ledu ... Dobro poznavanje posameznih tehnologij zagotavlja, da boste zase lahko izbrali tiste, ki so najbolj primerne za vaš življenjski slog in vam bodo kar najbolj olajšale življenje in delo v vaši kuhinji. 

Svežina živil

Najsodobnejši hladilniki imajo tako imenovano ničstopinjsko območje, ki ga sestavljata eden ali dva predala, v katerih je temperatura okoli dve stopinji Celzija. V tem delu hladilnika se občutno podaljša čas shranjevanja živil, ne da bi jih zamrznili. V ničstopinjskem območju živila ohranijo vse vitamine in hranilne snovi, ki bi se sicer z zamrzovanjem živila delno uničili.

Bekova tehnologija Everfresh+ zagotavlja natančen nadzor vlage, majhna nihanja temperature, zmanjševanje kondenzacije in natančno uravnavanje kroženja zraka znotraj hladilnika. Zaradi te tehnologije zelenjava in sadje zlahka ostane sveže celo do 30 dni. Slednje je toliko bolj pomembno zaradi hitrega življenjskega tempa, saj zagotavlja bistveno manj zavržene hrane.

Svežina živil

Tudi Boschevi hladilniki imajo podobno tehnologijo, VitaFresh pro, ki služi ohranjanju svežine živil. S temperaturo med -1 °C in +3 °C ohranja živila sveža do trikrat dlje ter pri tem ohrani idealno stopnjo vlažnosti, s čimer uspešno zaščiti vse arome, hranila in vitamine v vaših živilih. Svežina ni le v okusu in videzu živil, pač pa tudi v njihovi vsebnosti vitaminov in hranil.

Gorenjevi hladilniki svežino živil ohranjajo s pomočjo tehnologije IonAir, ki za ohranjanje svežine živil v hladilniku z naravnim procesom ionizacije ustvarja idealno mikroklimo. Pri tem procesu nastaja ozon, naravni čistilec neprijetnih vonjav ter najboljši varuh živil in njihove svežine.

Tehnologija aktivne modre svetlobe, ki jo ponuja več proizvajalcev, poskrbi za ohranitev vitaminov in drugih hranilnih snovi v sadju in zelenjavi. V posebnem predalu za sadje in zelenjavo, ki je osvetljen z modro lučjo, se zaradi učinka aktivne modre luči nadaljuje fotosinteza, kot bi se nadaljevala v naravi. Zelenjava tako dlje časa ostane sveža, kot da bi jo pravkar nabrali na domačem vrtu.

Sodobni hladilniki so opremljeni tudi s protibakterijsko zaščito. Slednja zagotavlja trajno zaščito živil pred bakterijami in virusi. Gre za ione srebra, ki so prevlečeni s steklokeramično površino. V hladilniku s protibakterijsko zaščito se prav tako zelo podaljša čas shranjevanja živil.

Prilagodljivost sodobnih hladilnikov

Tehnologija Multizone, ki jo ponuja Beko, omogoča, da lahko posameznemu predalu v hladilniku poljubno nastavite  temperaturo, in sicer od -24 °C do +10 °C. To pomeni, da glede na potrebe spreminjate velikost in razmerje med hladilnim in zamrzovalnim delom. Kadar v zimskih mesecih potrebujete več zamrzovalnika, je to zagotovo zelo uporabna funkcija.

Gorenjeva AdaptTech tehnologija služi vzdrževanju optimalne temperature, ne glede na to, kako pogosto odpirate vrata hladilnika. Pogosto odpiranje namreč povzroči nenaden dvig temperature in hrano izpostavi toplotnemu šoku, s čimer postane hitreje pokvarljiva. Tehnologija AdaptTech v prvem tednu uporabe beleži vaše navade odpiranja hladilnika in vzpostavi sistem, ki malo pred časom, ko najpogosteje odpirate hladilnik, zniža temperaturo in tako prepreči spremembo mikroklime.

Hitro hlajenje in zamrzovanje

V poletnih mesecih je nepogrešljiva tudi tehnologija RapidColler, ki jo ponuja Beko. Gre za posebno oblikovan predal, ki vam omogoča, da s preprostim pritiskom na gumb v pičlih petnajstih minutah ohladite 1,5 litra pijače, v zgolj pol ure zlahka pripravite 80 g ledu ali pa predal uporabite za šok zamrzovanje.

Gorenje ponuja tudi funkcijo XtremeFreeze, ki hrano strokovno zamrzne do dvakrat hitreje in tako poskrbi, da le-ta ohrani vsa pomembna hranila, vitamine in minerale.

Nekoč je bilo odtajevanje hladilnika sestavni del čiščenja in hkrati nočna mora vsake gospodinje. Tehnologija NoFrost, ki jo ponujajo že skoraj vsi proizvajalci hladilnikov, pa danes učinkovito preprečuje nastajanje ledu znotraj zamrzovalnika. Tako ima večina sodobnih hladilnikov danes funkcijo samodejnega odtajevanja.

Extreem freeze hladilniki

Pametni hladilniki

Hladilnik lahko upravljate tudi z dotikom: pregleden LCD-zaslon uporabniku omogoča preprosto upravljanje na dotik, pri katerem s prstom sledite navodilom in nastavite delovanje svojega hladilnika. Seveda ima zaslon lahko tudi številne druge izbrane interaktivne funkcije, kot so glasovna sporočila, nabor receptov in kaloričnih vrednosti, pomoč pri upravljanju, varnostna funkcija zaklepanja zaslona, radio itd.


Izberite hladilnik, s katerim lahko tudi nekaj prihranite!

Hladilnik, ki ima invertni kompresor, je tih, vzdržljiv, učinkovit in varčen. Kompresor je srce naprave, zato je izbira kakovostnega kompresorja zelo pomembna odločitev. Invertni kompresor omogoča skoraj neslišno delovanje aparata, zagotavlja manjšo obrabo in daljšo življenjsko dobo motorja. Poraba energije za delovanje hladilnika je nižja, posledično so manjši tudi vaši stroški za elektriko. Vsi, ki pogosto odpirate svoj hladilnik, boste s takšnim kompresorjem veliko prihranili, saj so izgube minimalne. Tudi na splošno velja, da hladilniki energijskega razreda A+++ privarčujejo tudi do 60 odstotkov več energije v primerjavi z razredom A. Posamezni modeli omogočajo še poseben varčen počitniški program, ki vam ponuja možnost, da v času odsotnosti deluje samo zamrzovalni del naprave.

Ponudba hladilnikov v Merkurju je ogromna, zato res ni težko izbrati hladilnika, ki bo za konkurenčno ceno izpolnil vse vaše zahteve in pričakovanja.


Are Your Sure?

Exit