Zakaj je ameriški hladilnik tako priljubljen v sodobnih kuhinjah?

Ameriški hladilnik

Nekateri prisegajo na mogočnost: velike avtomobile, prostorna stanovanja, zmogljive elektronske naprave, sodobne ameriške hladilnike ... Prav ameriški hladilniki so eden izmed najhitreje rastočih trendov med ponudniki bele tehnike. Tudi vas zanima, zakaj so te velikanske kuhinjske 'zveri' tako privlačne in priljubljene pri potrošnikih?

Ameriški hladilnik je nepogrešljiva pridobitev za večja gospodinjstva in številčnejše družine, ki prisegajo na svežo, zdravo prehrano in visokokakovostna živila, saj v primerjavi z običajnimi kombiniranimi hladilniki zagotavlja veliko več prostora in svežine za shranjevanje vseh živil, ki jih potrebujemo za pripravo bogatih in polnovrednih obrokov. Ker pa je po drugi strani tudi prostorsko in energijsko bolj potraten, je pred nakupom treba dobro pretehtati vse prednosti in tudi pomanjkljivosti, da bi ugotovili, ali ameriški hladilnik ustreza vsem vašim željam, potrebam in pričakovanjem.


Ker je hladilnik v uporabi vsak dan, naj bo kar najbolj priročen in vsestransko uporaben!

Ameriški hladilnik

Hladilnik je zagotovo eden od najbolj nepogrešljivih kosov bele tehnike v kuhinji. Stilski videz naprave je subjektivna odločitev posameznika, pri cenovni dostopnosti in uporabnosti pa je treba upoštevati predvsem dejanske potrebe uporabnikov. Za dvočlansko gospodinjstvo zadostuje že hladilnik, prostornine od 100 do 120 litrov, medtem ko bo štiričlanska družina potrebovala hladilnik, prostornine od 200 do 250 litrov. Za večje družine pa so idealna izbira kakovostni, prostorni, dvovratni prostostoječi hladilniki v ameriškem slogu, prostornine od 350 do 500 litrov. Primerni so za vse tiste, ki imajo povečane potrebe po dodatnem prostoru za shranjevanje in ohranjanje svežine ter kakovosti shranjenih živil. Odlikujejo pa jih tudi številne pametne tehnologije in rešitve za optimalno delovanje. 


Kakšen je ameriški hladilnik?

Ameriški hladilnik je bistveno večji od običajnih hladilnikov. Ameriški hladilniki so običajno široki 90 cm ali več in prostornine vsaj 350 litrov za hladilni del in vsaj 170 litrov za zamrzovalni del. Gre za tretjo dimenzijo hladilnikov, ki je postala pravi hit sodobnih kuhinj. Na voljo so različni modeli številnih priznanih proizvajalcev: takšni z ledomatom, vodomatom, 'defrost' funkcijo, pa tudi takšni, ki se ponašajo z možnostjo izklopa zamrzovalnega dela, kar pomeni, da lahko deluje tudi samo hladilna polovica naprave. Modeli, ki imajo funkcijo 'počitnice', namreč omogočajo, da se v času vaše odsotnosti, ko se hladilnika ne odpira, njegovo delovanje samodejno zmanjša na minimum in se tako prihrani veliko energije. Ponašajo se s številnimi sodobnimi uporabniškimi funkcijami in pametnimi tehnologijami, opremljeni pa so tudi z ločenimi vrati do predala svežine, zato je v njih zagotovljena optimalna temperatura za ustavljanje procesa rasti bakterij. Hrana tako ostane sveža dlje časa, tudi brez zamrzovanja. 

Omeniti in opozoriti pa velja tudi, da so dvokrilni ameriški hladilniki izjemno energijsko požrešni, kar pomeni, da imajo skoraj dvakrat večjo porabo od običajnega kombiniranega hladilnika

Vsekakor pa je pred nakupom treba razmisliti, ali je ameriški hladilnik primerna izbira tudi glede na velikost kuhinje in stanovanja. Za ameriški hladilnik je namreč treba imeti dovolj prostora, saj se v nasprotnem primeru lahko zgodi, da zmanjka prostora za ostale pomembne kuhinjske elemente. Tudi vnos v stanovanje je lahko težava, predvsem v večstanovanjskih stavbah, kjer je širok ameriški hladilnik težko spraviti skozi standardna vhodna vrata do kuhinje.

Ameriški hladilnik

Funkcije, v katere se boste zaljubili!

Ameriški hladilnik

Sodobni hladilniki se razvijajo in sledijo zahtevam uporabnikov. V modernih domovih se uporabniki vse pogosteje odločajo za hladilnike z ločenimi vrati do različnih delov hladilnika, ki imajo različne funkcije in delovanje. Ameriški hladilniki imajo na primer običajno znotraj enega krila vgrajena še dodatna vrata, kjer so lahko postavljene pijače, ki jih zlahka vzamemo ven, ne da bi pri tem morali odpreti celotno krilo.

Aktivna modra svetloba

Poseben predal za ohranjanje svežine živil je osvetljen z modro lučjo, posledično pa se zaradi učinka aktivne modre luči lahko nadaljuje fotosinteza. To pomeni, da shranjena živila ostanejo dalj časa sveža, prav tako se v njih dalj časa ohranja tudi vsebnost vitaminov. Modra svetloba deluje tudi takrat, ko so vrata hladilnika zaprta.

Poseben predal z nižjo temperaturo

Pri sodobnih modelih hladilnikov je na voljo poseben predal, v katerem je za 30 % nižja temperatura oziroma je temperatura tik nad lediščem. Takšen predal omogoča shranjevanje živil, kot so ribe, meso in sveža zelenjava. Živila, ki so shranjena v tem predalu, ohranjajo kakovost tudi do 5-krat dlje kot v običajnih hladilnikih. Različni proizvajalci naprav pa so ta predal različno poimenovali na različne načine, na primer Nulta cona, Cona svežine, ChillerZone, ZeroZone, Cool’n’Fresh, BioFresh itd.  

Aktivna modra svetloba

Zares pametna tehnologija

Nekateri pametni hladilniki so opremljeni tudi s posebnimi tehnologijami, ki omogočajo, da kar med nakupovanjem pogledate, česa vam v hladilniku primanjkuje. V notranjosti hladilnika so namreč vgrajene kamere, preko katerih lahko s pomočjo aplikacije na svojem telefonu spremljate oziroma preverjate trenutno zalogo živil.  

Are Your Sure?

Exit