Kako pravilno namestiti mikrovalovno pečico?

Kako pravilno namestiti mikrovalovno pečico?

Pred prvo uporabo je potrebno mikrovalovko postaviti na ustrezno mesto in ji zagotoviti stabilnost. Le tako boste dosegli kakovostno pripravljene jedi in pravilno delovanje pečice.

Ob nakupu je mikrovalovna pečica ustrezno zavarovana pred poškodbami, ki bi se lahko zgodile med transportom. Zato odstranite vso embalažo in material iz njene notranjosti. Nato preglejte če že na zunaj opazite kakšne nepravilnosti na mikrovalovki (neravna ali viseča vrata, udrtine na površini). V tem primeru je ne uporabljajte in jo vrnite.


Prostostoječa mikrovalovna pečica

Mikrovalovna pečica mora biti postavljena v ravno lego na vodoravno površino, ki je dovolj trdna, da prenese težo mikrovalovke. Okoli nje naj bo dovolj prostora za zračenje. Najbolje pa je, da je med sosednjimi kuhinjskimi elementi vsaj 20 cm, nad njo pa naj bo vsaj 30 cm. 

Nanjo nikoli ne postavljajte drugih težjih izdelkov, ki bi poškodovali mikrovalovno pečico. Postavite jo tako, da ne bo izpostavljena visokim temperaturam in pari. Poskrbite, da sta kabel in vtičnica vedno na dosegu rok – le tako boste hitro izvlekli kabel iz električnega omrežja ob nujnih primerih. Na spodnji strani ima mikrovalovka po navadi vgrajene majhne noge, ki skrbijo, da pečica ni v direktnem stiku s površino in je ne more pregreti, hkrati pa omogočajo zračenje. Zato nog ne odstranjujte, saj lahko povzročite pregretje mikrovalovke.

prostostoječa mikrovalovna pečica

Vgradna mikrovalovna pečica

Pred nakupom preverite, da dimenzije vgradne mikrovalovne pečice ustrezajo namenjenemu prostoru med kuhinjskim sestavom.

Pečico namestite v kuhinjski element in hrbtno stran pečice pritrdite s predhodno pritrjenim nosilcem. Pri montaži bodite pozorni, da ne prerežete ali stisnete kabla. Sedaj je pečico potrebno pritrditi še iz sprednje strani. Fiksirajte jo s priloženimi vijaki in z naprej pripravljenimi luknjicami v mikrovalovki. Te se po navadi nahajajo v ogrodju pečice, a se vsak model nekoliko razlikuje, zato pred montažo dobro preberite priložena navodila ali pokličite ustrezno usposobljenega strokovnjaka, ki bo svoje delo opravil hitro in učinkovito.

vgradna mikrovalovna pečica

Are Your Sure?

Exit