Kako varčevati pri uporabi mikrovalovne pečice?

Kako varčevati pri uporabi mikrovalovne pečice?

Uporaba mikrovalovne pečice je že sama po sebi dokaj varčna. Če primerjamo porabo energije pečice, kuhalne plošče in mikrovalovne pečice, ugotovimo, da sta pečica in kuhalna plošča večja porabnika energije in prineseta več stroškov. A v pečici oz. na kuhalni plošči lahko pripravimo več različnih jedi v večjih količinah, njihova priprava pa je nekoliko bolj zdrava.


Kombinacija vseh aparatov

Je najboljša kombinacija kar vseh treh aparatov. Mikrovalovko uporabite za predhodno pripravo jedi – odmrznitev jedi. Uporabite jo tudi za manjša in hitra opravila, kot je segrevanje vode, mleka, čaja, že prej skuhane hrane v manjši količini. To mikrovalovka opravi v nekaj minutah, kar je veliko hitreje, kot bi to storila pečica ali pogrevanje na kuhalni površini. Ker svoje delo opravi v krajšem času je tudi poraba energije manjša. Za kuhanje in pripravo dnevnih obrokov pa se še vedno poslužujte kuhalne plošče in pečice.

Po končani uporabi mikrovalovno pečico lahko iztaknete tudi iz električne napetosti in tako preprečite vsakršno porabo dodatne energije.

mikrovalovna pečica

Are Your Sure?

Exit