Kako pravilno namestiti sušilni stroj?

sušilni stroj

Po nakupu sušilnega stroja, ki je ustrezen za vaše gospodinjstvo, ga je sedaj potrebno še montirati in priklopiti. Če ste nekoliko tehničen tip to lahko storite sami, drugače pa je bolje da pokličete za to usposobljenega mojstra, ki bo svoje delo opravil hitro in učinkovito.


Kje začeti?

Pralni stroj je ob nakupu ustrezno zaščiten, saj tako proizvajalci kot tudi trgovci ne želimo, da bi kupec prejel poškodovan izdelek. 

Zato ga je najprej potrebno osvoboditi vseh zaščitnih folij, stiropora in kartona. Vedno preglejte vsa navodila in jih temeljito preberite – velikokrat v njih natančno piše kje so še »skrite« zaščite, ki jih je pred uporabo potrebno odstraniti.

Izbira mesta kjer bo pralni stroj

Ustrezno izberite mesto, kjer bo vaš novi sušilni stroj stal. Ta naj bo dovolj blizu električne vtičnice . Postavite ga v prostor, ki je primerno zračen in kjer ni nevarnosti zmrzovanja. Zamrznjena voda v črpalki ali posodi kondenzata lahko poškoduje sušilni stroj. V navodilih preverite za koliko naj bo oddaljen od okoliških sten oz. drugih elementov - po navadi je dovolj že kakšnih 10 cm. Če tega ne upoštevate lahko pride do pregrevanja in poškodbe stroja ali sosednji elementov.

sušilni stroj

Namestitev stroja

Sušilni stroj lahko samostojno stoji ali pa ga montirate na pralni stroj. V obeh primerih mora biti površina ravna, stabilna, čista in mora prenesti težo sušilnega stroja . Za čim bolj čvrsto pritrditev uporabite vakuumske nogice , ki preprečujejo zdrs sušilnega stroja. Nekateri sušilni stroji jih imajo priložene, za druge pa jih je potrebno dokupiti. Sušilnega stroja ne postavljajte na preprogo z daljšimi dlakami, saj se tako prepreči kroženje zraka in lahko pride do pregrevanja.

Ob nestabilni in neravni postavitvi sušilnega stroja, bo ta med delovanjem glasnejši, prav tako bodo večje vibracije in lahko se premakne iz prvotnega mesta.


Are Your Sure?

Exit