Prednosti sušilnega stroja

sušilni strojsušilni stroj

Skrb za oblačila je bila že od nekdaj izrednega pomena. S ustreznim vzdrževanjem bodo oblačila ohranila osnovno oblikobarvo in lep izgled. Ob hitrem tempu življenja je včasih zamudno obešati oblačila, čakati da se posušijo in jih nato še likati. V ta namen se odlično obnesejo sušilni stroji. Poleg pohitritve postopka sušenja oblačil poskrbijo tudi, da so le-ta dišeča in mehka ne glede na število predhodnih pranj. Če jih po končanem sušenju še lepo zložite, pa se lahko izognete tudi likanju.


S sušilcem do prihranka prostora

V poletnih časih je sušenje oblačil veliko enostavnejše, saj je zrak toplejši, temperature višje, dnevi pa so bolj ali manj sončni. Zato se oblačila tudi na zraku zelo hitro posušijo. S prihodom jeseni in zime pa se dnevi začnejo krajšati, vse manj je sončnih dni, temperature se vztrajno spuščajo, v zraku pa je vse več vlage. Zato se oblačila na zraku težko posušijo, pri tem pa se navežejo ne preveč dišečega vonja.

Stojala za obešanje vedno zavzamejo veliko prostora. Poleti jih lahko postavimo morda na teraso ali balkon, v deževnih dneh pa so ta kaj hitro močno napoti v stanovanju. Poleg ohranitve gibalnega prostora v stanovanju, ki bi ga drugače zasedlo obešalo, uporaba sušilnega stroja poskrbi za bolj zdrav zrak v prostoru. Če oblačila sušite v bivalnem prostoru se s tem močno poveča raven vlage, ki je zdravju škodljiva, saj se s tem poveča možnost razvoja pršic in plesni, te pa so velikokrat glavni povzročitelji alergij, astme in drugih nevšečnosti.

sušilni strojisušilni stroji

Obešanje perila je zamudno

Verjetno niti ne potrebujemo omenjati, da je obešanje oblačil zelo zamudno opravilo, ki se ga večina družinskih članov poskuša spretno izogniti. Tudi v tem primeru bo 'sušilec' zmagal, saj sveže oprana oblačila le prestavite iz pralnega v sušilni stroj, izberete program in priključite izbran cikel sušenja. Iz izkušenj lahko povzamemo, da vse več mladih družin izbira sušilne stroje in se le redko še odločajo za klasično sušenje oblačil oz. se tega poslužujejo le v toplem delu leta.

Otroška oblačila so ob njihovih aktivnostih hitreje umazana, zato v tem primeru sušilni stroj pride še kako prav.

sušilni strojisušilni stroji

Princip delovanja sušilnega stroja

Sušilni stroji delujejo po principu kondenzacije, saj se izločena vlaga v obliki vodnih kapljic izloči v zato namenjeno posodo. Po končanem ciklu je potrebno posodo izprazniti. Za dolgo dobo delovanja, predvsem pa kakovostno delovanje stroja je potrebno tudi redno čiščenje filtrov. V njih se nabirajo vlakna oblačil. Sušilni stroji s toplotno črpalko so varčni in energijsko učinkoviti. 

Toplotna črpalka je razlog za nežno sušenje perila, saj temperatura sušilnega zraka ne presega 50 °C. S tem se zagotovi boljša zaščita perila in popolna nega oblačil. Majhna poraba stroškov in nižja poraba energije sta posledica zaprtega krožnega sistema, pri čemer se zrak za sušenje hitreje segreje, obstoječa toplota pa se ponovno uporabi.

filterfilter

Are Your Sure?

Exit