Katero zamrzovalno omaro izbrati?

Katero zamrzovalno omaro izbrati

V času, ko nas vse bolj priganja hiter življenjski tempo in imamo vse manj prostega časa, nam ga med tednom pogosto primanjkuje tudi za osnovna domača opravila, kot je priprava zdravih, doma pripravljenih obrokov. Hkrati pa se ravno zaradi nezdravega tempa življenja vse bolj zavedamo pomena zdrave prehrane, katere temelj je uživanje doma pripravljenih jedi. Zato je sodobna zamrzovalna omara zagotovo nepogrešljiva rešitev za vse tiste, ki radi uživate domačo hrano, a nimate časa za sprotno pripravo le-teh. Zamrzovalna omara omogoča dolgotrajno shranjevanje vnaprej pripravljenih jedi in živil ter nam olajša pripravo dnevnih obrokov.


Primerjava zamrzovalnih omar

V Merkurju vas čaka bogata ponudba različnih vrst in oblik zamrzovalnih omar: izbirali boste lahko med prostostoječimi ali vgradnimi zamrzovalnimi omarami različnih velikosti in prostornin, številnih priznanih proizvajalcev.


Vgradne zamrzovalne omare

Visokokakovostne vgradne zamrzovalne omare energijskih razredov učinkovitosti A+, A++ ter vse do A+++, ki za svoje delovanje porabijo kar najmanj energije, so namenjene vsem tistim, ki želite tudi zamrzovalno napravo vgraditi v svoje izbrane kuhinjske elemente. Tudi med vgradnimi zamrzovalnimi omarami lahko izbirate proizvajalca, velikost in energijski razred naprave.

Manjše vgradne zamrzovalne omare s tremi predali

Vgradna zamrzovalna omara Bosch GUD 15A55 s prostornino zamrzovalnega dela 98 litrov in tremi predali bo letno porabila 184 kWh električne energije. Zmogljivost zamrzovanja pri tej napravi je 12 kg v 24 urah, nima pa funkcije samodejnega odtajevanja.

Zamrzovalna omara GORENJE FIU 6092 se uvršča v energijski razred A++, ima prav tako tri predale s prostornino 86 litrov zamrzovalnega dela in ročno odtajevanje zamrzovalnega dela s funkcijo opozorilnega signala za previsoko temperaturo. Zmogljivost zamrzovanja je v primerjavi s prejšnjo zamrzovalno omaro nekoliko manjša, in sicer 9 kg v 24 urah, prednost pa je nizek letni strošek porabe električne energije, ki znaša pičlih 22,80 evra.

Tretja možnost je mala zamrzovalna omara proizvajalca BOSCH GIV 21AF30 s prostornino 97 litrov in tremi predali, ki se ponaša s funkcijo Low Frost (le-ta zagotavlja, da je omaro zaradi manjšega nastajanja ledu treba odtajevati redkeje) in predalom BigBox za shranjevanje večjih posod in živil. Letno porabi 157 kWh električne energije in ima zmogljivost zamrzovanja 8 kg v 24 urah. 

Večje vgradne zamrzovalne omare s šestimi predali ali več

Nekoliko večja zamrzovalna omara BOSCH GIN 81 AE30 s prostornino zamrzovalnega dela 211 litrov in šestimi predali pa ponuja še veliko več: sodi v razred energijske učinkovitosti A++ in se ponaša s funkcijo NoFrost s popolno zaščito pred nastankom ledu, zato odtajevanje ni več potrebno. Prav tako ima poseben predal BigBox za shranjevanje posod. Letna poraba električne energije je 243 kWh, zmogljivost zamrzovanja pa je 20 kg v 24 urah. Prednost je tudi sodoben inverterski motor, ki zagotavlja boljši izkoristek.

Nekoliko večja zamrzovalna omara BOSCH GIN 81 AE30 s prostornino zamrzovalnega dela 211 litrov in šestimi predali pa ponuja še veliko več: sodi v razred energijske učinkovitosti A++ in se ponaša s funkcijo NoFrost s popolno zaščito pred nastankom ledu, zato odtajevanje ni več potrebno. Prav tako ima poseben predal BigBox za shranjevanje posod. Letna poraba električne energije je 243 kWh, zmogljivost zamrzovanja pa je 20 kg v 24 urah. Prednost je tudi sodoben inverterski motor, ki zagotavlja boljši izkoristek.

Prosto stoječa zamrzovalna omara s predali

Prostostoječe zamrzovalne omare

Med prostostoječimi zamrzovalnimi omarami vas bo navdušila zamrzovalna omara Beko RFNE290E23W z veliko prostornino 250 litrov, energijskim razredom A+, s sedmimi predali, predelom za hitro zamrzovanje, z antibakterijskimi tesnili vrat in s tehnologijo No Frost. Zmogljivost zamrzovanja je 16 kg v 24 urah, letna poraba električne energije pa je 307 kWh. Ima tudi funkcijo elektronskega upravljanja.

Primerljiva možnost je sodobna zamrzovalna omara GORENJE FN 6191 DHW energijskega razreda A+, ki ima elektronsko upravljanje, LED-osvetlitev, LED-prikazovalnik in odmični ročaj Slot-in, ki omogoča postavitev v kuhinjsko nišo. Zamrzovalna omara se ponaša s tehnologijo No Frost ter elektronskim upravljanjem, letna poraba električne energije je 302 kWh. Prostornina zamrzovalnega dela je 243 litrov, zmogljivost zamrzovanja pa 18 kg v 24 urah. 

Če se boste odločili za nekoliko višji cenovni razred, je odlična izbira tudi zamrzovalna omara BOSCH GSN 58AW45, ki omogoča elektronsko uravnavanje temperature z digitalnim prikazom. Ima LED-osvetlitev ter funkcijo FreshSense – stalno temperaturo, ki jo omogoča inteligentna senzorska elektronika. Prednost naprave je tudi Multi Airflow-System in VarioZone, ki omogoča odstranljive police za več prostora. Odstranljiv je tudi Ice Twister, ki poskrbi za popolno ohlajeno pijačo. Zamrzovalna omara ponuja še prestavljivo odpiranje vrat, ki je lahko po želji levo ali desno. Prostornina zamrzovalnega dela je 360 litrov. Zamrzovalna omara se uvršča v energijski razred A+++, njena letna poraba električne energije pa je zgolj 201 kWh. Zmogljivost zamrzovanja je 22 kg v 24 urah. Upravljanje je elektronsko.

Vgradna zamrzovalna omara

Ujemite najboljše razmerje med ceno in kakovostjo

Velikost izbrane zamrzovalne omare naj kar najbolj ustreza dejanskim potrebam vašega gospodinjstva, željam in pričakovanjem. Pri izbiri bodite še posebej pozorni na to, kakšna je predvidena letna poraba izbrane zamrzovalne omare, saj bo naprava stalno priključena v omrežje, da vas ne bo neprijetno presenetil mesečni račun za elektriko. Izkoristite pa lahko tudi možnost brezplačne dostave in možnost vnosa naprave v stanovanje.


Are Your Sure?

Exit