Sesanje z robotskim sesalnikom

naslovna-slika-sesanje_z_robotskim_sesalnikom.jpg

Redno skrbite za čist dom? Če sodite med tiste, ki ne marajo sesanja, je skrajni čas, da si omislite robota, ki bo to mukotrpno delo opravil namesto vas. Robot-sesalnik je »inteligentna pošast«, ki se bo v vašem domu odlično počutila. Odlično bo očiščen vsak kotiček vašega doma.


Ne potrebuje nadzora

Čeprav nima oči, »začuti« stopnice, višinske in druge ovire ter se jim izogne. Tudi kozarec vina položen na tla, bo ostal nepoškodovan, talna površina pa očiščena. Gumijasta kolesca preprečujejo drsenje in na tleh ne pušča sledi.

Robotski sesalniki so na vodoravnih površinah zmogljivejši od klasičnih sesalnikov, ker lahko večkrat prečkajo isti predel in konča sesanje takrat, ko na njem res ni več prahu.
Učinkovitejši so tudi zaradi sistema ščetkanja in vakuumskega sesanja. Moč sesanja in številni nastavki omogočajo dobro vzdrževanje čistoče na vsakodnevni ravni.


Vrste površin za sesanje

Sesalniki najbolje čistijo trde površine, kot so laminat, parket in podobno. Dobro očisti tudi ploščice v kopalnici in kuhinji.
Uporabljate ga lahko tudi na preprogah, ki morajo biti kompaktne in ne višje od dveh centimetrov, da robot lahko neovirano prehaja z ene površine na drugo.

Robotski sesalniki so odlični za pobiranje prahu, las, delcev in umazanije. Pazite le, da na tleh ne pustite ostrih predmetov, saj lahko poškodujejo spodnji del sesalnika.


Kako izbrati robotski sesalnik?

Pri izbiri svoje robota bodite pozorni na velikost posode za prah, višino aparata, navigacijo in zmogljivost baterije.

  • Pokrivanje prostorov in zmožnosti sesanja so odvisne od programske opreme. Nekateri tipi imajo poseben sistem navigacije.
  • Funkcija navideznih sten s svetilniki: sesalniku omejijo območje čiščenja.
  • Dodatne funkcije: nastavitev urnika čiščenja in daljinski upravljalnik.

Za vse, ki imate težave z alergijami, so na voljo učinkoviti filtrni sistemi ali preprostejša rešitev, da robotski sesalnik sesa takrat, ko v prostoru ni ljudi in niso izpostavljeni prahu.


Vse in povsod

Sesalnik se bo uspešno spopadel z umazanijo ne glede na podlago. Robot lahko neutrudno »teka« po stanovanju in ko mu poidejo moči, sam v zaprtem prostoru najde pot do vira in se ponovno napolni. Morda bo prav s tem robotom sesanje postalo prijetno gospodinjsko opravilo tudi za moške. Ideja za darilo!


Are Your Sure?

Exit