Montaža umivalnika

naslovna-slika-montaza-umivalnikanaslovna-slika-montaza-umivalnika

Zakaj bi plačevali vodovodnim inštalaterjem, da vam namestijo nov umivalnik? To sedaj lahko storite tudi sami, brez težav in hitro. Če umivalnika še niste kupili, vam priporočamo, da si predhodno zabeležite vse potrebne mere. Vedeti morate mere starega umivalnika, razdaljo med odtokom umivalnika in zidom ter položaj obeh kontih ventilov.


Nikoli ne ocenite samo »na oko«, ampak si vedno vzemite rajši kakšno minuto več in pravilno izmerite potrebne mere. Če se boste kasneje odločili za vgradnjo, vam priporočamo nakup celotnega kompleta za vgradnjo. Ta je sestavljen iz zidnih vložkov, vijakov z obojestranskim navojem in t.i. veznih podložk za zaščito keramičnih površin. 

Postopek pritrditve umivalnika

1. korak

Še preden začnete z vsakršnim delom je potrebno zapreti dotok vode in/ali kotna ventila.

2. korak

Vstavite obojestranske vijake v zid in najprej nanje potisnite umivalnik, nato podložke in jih za konec še trdno privijte z maticami

3. korak

V umivalnik je nato potrebno vstaviti še armaturo. To storite s pomočjo tesnil z zgornje strani, s spodnje strani pa privijte protimatice.  

4. korak

Povežite cevi armature s kotnima ventiloma, priključite sifon.

umivalnik1umivalnik1

5. korak

sanitarnim silikonom je potrebno zadelati režo med umivalnikom in steno. To storite okrog in okrog umivalnika. Ko se silikon posuši še enkrat preverite, če ste vse trdno namestili in če tesnilo dovolj dobro tesni. 


Rečeno storjeno - iščete mojstraRečeno storjeno - iščete mojstra

Are Your Sure?

Exit