Brezplačna dostava pri spletnem nakupu nad 180 €
Brezplačno vračilo izdelka pri spletnem nakupu v 30 dneh
Brezplačen osebni prevzem - Click & Reserve

Kostanjeva bajadera

naslovna-slika-bajadera

Jesenski čas nas razveseljuje s prelepimi podobami narave. Večkrat si privoščite sprehod in občudujte pisano okolico in raznobarvne liste. Prenesite jesensko občutje tudi v vašo kuhinjo in pripravite nekaj posebnega. Predstavljamo vam neobičajno sladico, ki nadgrajuje znan okus in mu doda posebno razsežnost. To sladko poslastico postrezite hladno in jo dodajte kosilu ali večerji s prijatelji. Dober tek!


Čas priprave: 60 minut


Število porcij: za 8 oseb


Sestavine:

  • 700 g kostanjevega pireja
  • 500 g sladkorja
  • 500 g mletih keksov Petit-Beurre
  • 200 g masla
  • 200 g čokolade
  • 2 žlički rumove arome 

Čokoladna glazura:

  • 150 g čokolade za kuhanje
  • 4-5 žlic olja
slika-keksi

Korak za korakom:

1. Pekač obložimo z alu folijo.

2. Kekse zmeljemo v multipraktiku.

3. V kozico pristavimo 1 dl hladne vode, 125 gramov masla, 100 g lomljene čokolade in 250 g sladkorja. Stopimo z mešanjem, zavremo in odstavimo.

4. Primešamo polovico mletih keksov in 1 žličko ruma. Zmes v pripravljenem pekaču nekoliko ohladimo.

5. Na masi enakomerno razdelimo kostanjev pire. 

6. Ostale sestavine pripravimo enako kot v zgornjih korakih in zmes razmažemo po kostanjevem pireju.

7. Zmes ohladimo.

cokoladna-glazura

Priprava čokoladne glazure:

1. Čokolado drobno nalomimo in z oljem pristavimo na štedilnik.

Z občasnim mešanjem jo počasi topimo.

2. Ohlajen kolač prelijemo s čokoladno glazuro in pustimo, da se ohladi.


Viri

  • Recept s slovenskega portala www.gurman.eu, preveden, urejen in dopolnjen po receptu kostanjeva bajadera s portala mezze magazin (srb.)
  • Naslovna fotografija z istega bloga
  • Številni drugi različni viri
  • Thinkstock: fotografije v besedilu