Brezplačna dostava pri spletnem nakupu nad 180 €
Brezplačno vračilo izdelka pri spletnem nakupu v 30 dneh
Brezplačen osebni prevzem - Click & Reserve

Sadni recept: marmelada iz jagod in melone

Naslovna-slika-jagode

Obožujete sočne poletne okuse? Shranite si jih v kozarec za mrzle zimske dni! Z vkuhavanjem marmelad boste v sadnih okusih uživali tudi izven sezone. Kuhinjo založite z vso potrebno opremo in najljubšim sadjem, s kombiniranjem različnih vrst sadja pa ustvarjajte različne okuse.

Domače marmelade spravite v temen in suh prostor, kjer se bodo ohranile še dolgo časa. Lepo okrašeni in barviti marmeladni kozarci niso dobrodošli le v domači kuhinji, temveč jih lahko podarite kot darilo ob prazničnih ali rojstnodnevnih priložnostih. 


Čas priprave: 30 min


Sestavine:

  • 800 g jagod
  • 400 g melone (brez olupka in semen)
  • 1 limona
  • 500 g želirnega sladkorja
  • nekaj kapljic alkohola 

Korak za korakom:

1. Jagode speremo pod hladno vodo in jih brez cvetnih nastavkov narežemo na manjše kose.

2. Melone narežemo na kose in stisnemo limonin sok.

3. V posodi združimo sadje, limonin sok, želirni sladkor ter zavremo.

4. Mešanico kuhamo 5 minut in nato zmešamo s paličnim mešalnikom.

5. Želirni preizkus naredimo tako, da nekaj kapljic vroče marmelade kanemo na krožnik – če se strdi, je marmelada kuhana. V nasprotnem primeru pustimo, da se marmelada kuha dlje.

6. Marmelado napolnimo v pripravljene kozarce, čez pokapamo nekaj alkohola, hitro prižgemo in zapremo.

7. Kozarce narobe obrnjene pustimo, da se ohladijo na kuhinjski krpi.