Brezplačna dostava pri spletnem nakupu nad 180 €
Brezplačno vračilo izdelka pri spletnem nakupu v 30 dneh
Brezplačen osebni prevzem - Click & Reserve

Recept: Božični vaflji

recept božični vaflji

Veselo in zabavno praznično vzdušje si dodatno polepšajte s preizkušanjem okusnih receptov. Ljubitelji mehkega in sladkega testa ne smete spregledati spodnjega recepta za pripravo okusnih vafljev, ki se jih boste razveselili tako pri zajtrku, kot po kosilu ali namesto večerje. Prazniki so čas za sladke pregrehe!


Čas priprave: 1 ura

Čas peke: 4 minute za 1 kos


Sestavine

  • 150 g masla
  • 50 g medu (2 žlici)
  • 4 jajca
  • 300 g jogurta
  • 400 g moke
  • žlička pecilnega praška
  • naribana lupina neškropljene pomaranče
  • po ščepec soli, cimeta, mletega kardamoma
  • 50 g rozin
  • 50 g nasekljanih lešnikov
  • 200 ml jabolčnega soka
  • maščoba za pekač za vaflje
  • za posip: sladkor v prahu s cimetom
sestavine

Korak za korakom

1. Maslo in med je potrebno stepati z električnim mešalnikom. To naj poteka dobro minuto na najvišji stopnji.

2. Ločite rumenjake in beljake. Rumenjake in jogurt vmešajte v penasto maso.

3. Moko zmešajte s pecilnim praškom, pomarančno lupino, soljo, začimbami, rozinami, lešniki ter vse umešajte v testo. Na koncu dodajte jabolčni sok.

4. Iz beljakov pripravite sneg in ga vmešajte v testo.

5. Segrejte pekač za vaflje in jih specite enega za drugim. Vsak vafelj se peče približno 4 minute. Po izgledu naj bodo zlato rjavi.

6. Čeznje potrosite cimetov sladkor v prahu.

peka

Namig

Za še slajšo jed vam priporočamo, da vaflje poleg sladkornega posipa, postrežete s stepeno smetano s popraženimi ter nastrganimi lešniki.