Brezplačna dostava pri spletnem nakupu nad 180 €
Brezplačno vračilo izdelka pri spletnem nakupu v 30 dneh
Brezplačen osebni prevzem - Click & Reserve

Recept: Jabolčni mošnjički

recept jabolčni mošnjički

Praznično vzdušje si popestrite s peko prazničnega peciva, slaščic in piškotov. S sladicami razvajajte svoje goste in prijatelje, hkrati pa jih lahko podarite kot inovativno in okusno darilo. Če ste ljubitelji jabolk in praznikov, spodnjega recepta ne smete pozabiti! 


Čas priprave: 40 min

Čas peke: 20 minut


Sestavine (za 16 kosov)

 
  • 450 g listnatega testa
  • 16 jabolk
  • sok 1 limone
  • 100 g drobno nasekljanih lešnikov
  • 100 g ribezovega želeja
  • malo beljaka
  • rumenjak
  • 150 g jabolčnega ali kutinovega želeja
  • za posip: sladkor v prahu
jabolka

Korak za korakom

1. Listnato testo razdelite z nožem na 16 pravokotnikov.

2. Pečico segrejte na 200° C in namastite pekač. To lahko naredite z manjšo količino olja ali masla.

3. Jabolka operite in izdolbite peščice. Prerezane površine pokapajte z majhno količino limoninega soka. S tem boste preprečili porjavitev jabolk.

4. V ponvi popražite lešnike. Polovico lešnikov zmešajte z ribezovim želejem in s to maso nadevajte jabolka.

5. Ploščice testa razvaljajte, nanje položite jabolka in jih pokrijte tako, da bodo vogali segali eden čez drugega. Prekrivna mesta testa zlepite z malo vode ali z beljakom.

6. Rumenjak razžvrkljajte z eno žlico vode ter premažite testo.

7. Jabolka zložite enega poleg drugega v pekač in jih v segreti pečici pecite približno 20 minut.

8. Segrejte jabolčni ali kutinov žele, ki ga lahko razredčite z žličko vroče vode in z njim premažite pečeno testo. Vrečke potresite s preostalimi lešniki.

9. Postrezite ga na velikem servirnem prazničnem pladnju in povabite družino k sladici. Jabolčni mošnjički so najboljši še nekoliko mlačni. Lahko jih dekorirate s sladkorjem v prahu.


Različica za nadev

Namesto lešnikov in ribezovega želeja lahko za nadev jabolk uporabite tudi naslednje sestavine:

  • 25 g suhega nasekljanega ananasa
  • 4 žličke medu
  • 40 g kokosove moke
  • 3 žlice mešanice orehov
  • 30 g kosmičev
  • 3 žlice sirupa sladkorne pese

Vse zgoraj naštete sestavine popražite v ponvi in z njimi nadevajte jabolka. Nadaljnji postopek ostane enak.

jabolčni mošnjički