Brezplačna dostava pri spletnem nakupu nad 180 €
Brezplačno vračilo izdelka pri spletnem nakupu v 30 dneh
Brezplačen osebni prevzem - Click & Reserve

Mini Valentinovi recepti

Valentinovo

Ne veste, kaj bi podarili za valentinovo? Darilo lahko pripravite sami kar v domači kuhinji. Predstavljamo vam tri hitre valentinove recepte, ki se jih lahko lotijo tudi popolni kuharski začetniki.


Vaflji z jagodami

Namesto z večerjo presenetite ljubljeno osebo že za zajtrk – z belgijskimi vaflji, ki bodo tokrat zaljubljeno obarvani.

Koliko časa potrebujete za pripravo? 30 min 

Katere sestavine potrebujete?

  • 3 žlice sladkorja
  • 3 žlice masla
  • 250 g moke
  • 1 paketek vanilijevega sladkorja
  • žlica pecilnega praška
  • 2 jajci
  • žlica ruma
  • 1 dl mlačne vode
  • 1 dl toplega mleka
  • paketek jagod
  • med
Vaflji z jagodami

Korak za korakom:

1. V posodi zmešajte vse sestavine, razen medu in jagod. Mešajte, dokler ne dobite srednje gosto maso brez grudic. Mešate lahko ročno ali pa si pomagate z metlico in električnim mešalnikom.

2. Z maso nadevajte vdolbine na aparatu ali pekaču za vaflje. Vaflje pecite do zlato-rjave zapečenosti.

3. Ko bodo vaflji pečeni, jih postrezite na krožniku, prelijte z medom in potresite z jagodami, narezanimi na drobne kose.

Namig:

Sladkosnedi lahko vafljem dodate tudi sladko smetano in naribano mlečno čokolado.


Jagode v čokoladi

Odlična valentinova sladica je pripravljena hitro in enostavno, navdušila pa bo prav vsakega okuševalca.

Ko jo boste prvič poizkusili, ji boste rekli kar valentinova klasika.

Koliko časa potrebujete za pripravo? 20 min

Katere sestavine potrebujete?

  • poljubno število jagod
  • 200 g najljubše vrste čokolade – mlečna, temna ali bela

Korak za korakom:

1. Operite jagode in jim po želji odrežite peclje, nato pa jih s kuhinjsko krpo ali robčkom dobro obrišite.

2. Na kuhalno ploščo pristavite posodo z vodo in jo segrevajte, nad njo pa v kozici stopite čokolado, ki ste jo predhodno zlomili na koščke.

3. Ko je čokolada stopljena, vanjo z ožjim delom pomakajte jagode, da na polovici jagode nastane plast čokolade.

4. Ko se čokolada na jagodah ohladi, jih postrezite na servirnem krožniku

Jagode v čokoladi

Namig:

  • Preden se čokolada na jagodah ohladi, čokoladni del posujte z drobno nasekanimi lešniki, pistacijo ali kokosom.
  • Jagodam, pomočenim v čokolado, lahko dodate stepeno sladko smetano.

Pizza iz listnatega testa v obliki srčka

Kdo ne obožuje pice? Ta vsakodnevna jed lahko na valentinovo postane prav posebno doživetje v novi obliki.

Koliko časa potrebujete za pripravo? 1 ura (skupaj s pečenjem) 

Katere sestavine potrebujete?

  • zavitek listnatega testa
  • 7 žlic naribanega sira
  • 2 paradižnika
  • sol
  • 1 jajce
  • mozzarella (7 manjših kroglic mozzarelle)
  • olivno olje
  • šunka, pršut ali mesnina po vaši izbiri
  • origano 
Pizza

Korak za korakom:

1. Listnato testo razvaljate na širino 1 cm, oblikujte preprosto obliko srca in ga po vsej površini namažite z razžvrkljanim jajcem. Z vilico ga na več delih prebodite, da bo testo med peko dihalo in se enakomerno speklo.

2. Testo postavite na pekač in pečico predhodno ogrejte na 210 °C.

3. Na testo potresite nariban sir in postavite v pečico. Počakajte, da se sir raztopi in testo zlato zapeče.

4. V vmesnem času na rezine narežite paradižnike in jih posolite s soljo, mozzarello pa narežite na tanke in majhne kose.

5. Paradižnike pred nadaljnjo uporabo dobro osušite.

6. Po približno 15 minutah iz pečice vzemite testo in ga namažite z dvema žlicama olivnega olja.

7. Na testo v tem vrstnem redu položite pripravljeno mozzarello, paradižnike in mesnino po izbiri. Pizzo po okusu potresite z nekaj ščepci origana.

8. Pizza naj se peče še 10 minut, dokler se mozzarella popolnoma ne stopi.

9. Postrezite toplo ali ohlajeno na sobno temperaturo.

Namig:

Ljubitelji bazilike lahko testo pred pričetkom peke namažejo z bazilikinim pestom za mediteranski okus.