Cvetoče drevo v lončku

Ustvarjanje

Oblikujte zanimivo in nekoliko drugačno cvetoče drevo, ki bo popestrilo velikonočni čas. Vaša kreativnost naj ne pozna meja in ustvarite bodisi enako cvetoče drevo, kot vam ga predstavljamo mi ali pa naj vam bodo naša navodila le za osnovo, vi pa izberite vam najljubše barve in oblike. Preživite prosti čas kreativno in skupaj z otroci ustvarite velikonočno jajce k podobi cvetočega drevesa! 


Pripomočki in material


Korak za korakom: cvetoče praznično drevo

1. korak

1.korak: Jajce iz stiropora nabodite na leseno palčko in ga pobarvajte z želenim odtenkom barve Chalky Finish. Po želji lahko pobarvate tudi glinen cvetlični lonček. Mi smo uporabili jajce velikosti 6 cm, lahko pa izdelate večje drevo in s tem uporabite večje jajce. 

2. korak

2. korak: Iz papirja z luknjačem izrežite bele cvetove. Na že posušeno jajce iz stiropora jih pritrdite s pomočjo bucik. 

3. korak

3. korak: Med cvetove prilepite še samolepilne polovične perle.

4. korak

4. korak: Na rob pobarvanega lončka nalepite obojestranski lepilni trak, na katerega nato pritrdite čipkast trak. V lonček nasujte kamenčke in na sredino zapičite okrašeno jajce. Na leseno palčko zavežite še rafijo in vaše cvetoče velikonočno drevo je narejeno!

Are Your Sure?

Exit