Velikonočno gnezdo iz penaste gume

Velikonočno gnezdo

Penasta guma je prijeten ter zanimiv material, ki omogoča veliko kreativnosti pri ustvarjanju. Oblikuje se lahko na številne različne načine, enostavno se reže in nekoliko je možno spreminjanje tudi njene oblike. Pri tem vam bo v pomoč topel likalnik, saj se s tem pena omehča in omogoča oblikovanje zaobljenih oblik. Velikonočne praznike popestrite z izdelavo travnatih gnezd za pisane pirhe! 


Pripomočki in material


Korak za korakom: ustvarjalna velikonočna gnezda

Prvi korak

1. korak: Plastična ali stiroporna jajca pobarvajte z najljubšimi barvami Chalky Finish. Lahko se odločite za enobarvne ali pa nanje narišete zanimive vzorce. 

Drugi korak

2. korak: Iz zelene penaste gume izrežite 6 cm širok trak, ki ga z ostrimi škarjicami razrežite v obliki travnatih bilk. Za oblikovanje velikonočnega gnezda sta uporabna oba dela razrezanega traku. Enako postorite še z ožjim, 4 cm širokim trakom. 

3. korak

3. korak: Izrezan trak narahlo prislonite ob segret likalnik. Vročina bo povzročila zmehčanje pene. 

4, korak

4. korak: Tako se bodo travnate bilke upognile v eno smer. Vendar pazite, da se pri tem ne spečete ter da gume ne segrejete preveč. Postopek ponovite z vsemi trakovi.

5. korak

5. korak: Izmerite koliko traku potrebujete za celoten obseg pirha. Pri širini A4 formata, vam bo ostalo približno 4 cm traku.Trak se skupaj zlepi s pomočjo obojestranskega traku.

6. korak

6. korak: Najprej nalepite širši trak, nato pa nanj še ožji trak. 

7. korak

7. korak: Travnata gnezda položite na pisane lesene cvetove. 

8. korak

8. korak: Po želji na travo lahko dodate še kakšen cvet, mi smo dodali sončničnega. Na liste prilepite majhne pikapolonice.

Are Your Sure?

Exit