Kako pripraviti bazen na zimo?

naslovna-slika-bazen-na-zimo

Za pripravo bazena na prezimovanje je na voljo visoko kakovosten proizvod blagovne znamke Planet Pool, ki ne vsebuje fosfatov in vam ob pravilnem odmerjanju znatno olajša spomladansko čiščenje. Sredstvo za prezimovanje Planet Pool preprečuje kristalizacijo mineralnih soli, kar znatno zavira nastajanje neprijetnih oblog vodnega kamna. Poleg tega pa močno zmanjša rast resistenčnih vrst alg v kotih in fugah.


Uporaba

Ko se kopalna sezona konča, je v vodi še prisoten prosti klor. Počakajte nekaj dni, da bo klor izhlapel in da temperatura bazenske vode pade pod 14ºC. Ko ste znižali nivo vode pod vgradne elemente, dodajte v skladu z navodili na embalaži sredstvo za prezimovanje Planet Pool.

Po nadpovprečno toplih in sončnih zimskih dneh, se zaradi visokih temperatur alge začnejo ponovno razvijati. Sredstvo za prezimovanje se sčasoma razgradi oziroma izgubi svojo koncentracijo. Pri bazenih, ki niso pokriti, se zaradi snega in padavin sredstvo za prezimovanje redči. V takem primeru svetujemo dodatni odmerek sredstva za prezimovanje. 


Pokrivalo za prezimovanje

S pokrivalom za prezimovanje boste zaščitili vaš bazen pred grobimi nečistočami, ki lahko vplivajo na kakovost vode. Pokrivalu je priložena plastificirana jeklena vrvica in napenjalec.


Are Your Sure?

Exit