Trendi razsvetljave doma

naslovna-slika-trendi-razsvetljave-doma

Če prenavljate ali gradite dom, podrobno načrtujte tudi osvetlitev. Prilagodite jo glede na velikost in namembnost posameznega prostora, postavitve in razporeditve ter izbire luči pa se lotite z inovativnim pristopom.

Razsvetljavo lahko z domišljijo in malo čarobnosti spremenite v čarobni dekorativni element, pri tem upoštevate nekatere trende ali pa kar sami ustvarite inovativna svetila. S svetili ustvarite končni videz prostora, pričarate prijetno atmosfero in poudarite posamezne detajle, svetilo pa lahko postane glavni element prostora.


Raznolike oblike za vsak dom

Spodnje povzetke idej smo pripravili na podlagi smernic osvetlitve v letu 2016, vam pa naj služijo kot osnova za urejanje funkcionalne in dekorativne razsvetljave

Uporaba tekstila

S čistimi linijami in izbranimi materiali lahko lepo dopolnite izbrani prostor. Če želite s svetili narediti večji vtis in jih narediti opaznejše, izberite luči s potiski na platnu. 

Brezčasne linije

Svetila jasnih oblik lahko uporabite v vsakem prostoru, saj izredno lepo razpršijo svetlobo po prostoru. Pri tovrstnih svetilih lahko uporabite različne tipe sijalk.

Industrijski videz svetil

Svojemu domu dodajte bogate kovinske odtenke, ki bodo prostor dobro osvežili in mu dodali svetovljanski videz. Svetila kovinskega videza se odlično podajo v večji jedilni ali dnevni prostor, hkrati pa delujejo profesionalno v poslovnem okolju.

Oblikovalci za izdelavo svetil uporabljajo odpadno pločevino, bakrene površine in druge kovinske dele, ki jih preoblikujejo v funkcionalna svetila. 

luc-3
luc-2
luc-1

Geometrijske oblike

Enostavna in preprosta svetila geometrijskih oblik sodijo v minimalistično opremljene prostore, a hkrati niso primerna le za moderne interierje.

Nevsiljivo bodo dopolnili vsak prostor, v katerem želite ustvariti retro vibracije. Vintage stil iz svetilk izvabi najboljše, svetila pa poudarjajo domačnost. 

Narava in les

Organske oblike se v polnem razmahu selijo v vaše prostore – pri izbiri svetil naj vam bo v navdih narava, mehke linije in oblike ter poslikave z motivi iz narave. Z lesenimi svetili lahko ustvarite tradicionalni ali moderni stil, saj jih lahko dopolnite z LED trakovi. 

LED svetila

LED sijalke so zaradi energetske učinkovitosti in varčnosti vedno pogostejša izbira kupcev. Toplo ali hladno belo svetlobo lahko kombinirate in uporabite glede na namembnost prostora. LED sijalke lahko uporabite za talne, stropne in stenske svetilke 

Are Your Sure?

Exit