Brezplačna dostava pri spletnem nakupu nad 180 €
Brezplačno vračilo izdelka pri spletnem nakupu v 30 dneh

Nakup na obroke s plačilnimi karticami

Nakup lahko poravnate v več obrokih: od 2 do 36 obrokov. Nakup je možen tudi za kupce, ki so DDV zavezanci. Želeno število obrokov določite na blagajni sami. Merkur trgovina vam za nakup na obroke ne zaračuna nobenega dodatnega stroška. Edini strošek, ki ga plačate pri nakupu na do 12 obrokov je 1,00 EUR na obrok, plačate pa ga izdajatelju kartice, tj. Erste Card d.o.o.. Pri nakupih na od 13 do 36 obrokov pa vam poleg stroška na obrok obračunajo tudi strošek odobritve črpanja, in sicer v višini 5,99% od zneska oziroma v skladu z njihovim veljavnim cenikom (http://www.dinersclub.si/Cenik-storitev.html).

Če želite koristiti ugodnost obročnih nakupov morate najprej z Erste Card podpisati posebno pogodbo za storitev obročnih nakupov. Storitev nakup na obroke ima poseben okvir porabe, ločen od limita na kartici. To vam omogoča vsakodnevne nakupe z vašo kartico, kljub temu, da ste izkoristili svoj obročni limit.

Postopek plačila na obroke:

 • Obročno plačilo s kartico Diners Club je res preprosto – pri plačilu zadostuje le vaš podpis ali PIN številka.
 • Ob plačilu uporabite kartico Diners Club in poveste, da želite izvesti obročno transakcijo. Najnižji znesek obroka ni določen.
 • Višina vašega nakupa je omejena z višino okvirnega kredita, ki je določena s kreditno pogodbo, sklenjeno med vami in izdajateljem kartice.
 • Prodajalec vnese število obrokov in počaka na odobritev transakcije.
 • Postopek obročnega nakupa je zaključen, ko sistem odobri transakcijo in natisne slip.

Vir: www.dinersclub.si

Imetniki plačilnih kartic NLB MasterCard in NLB Karanta lahko na naših prodajnih mestih plačujete na obroke, enostavno in takoj, brez obresti in drugih stroškov (ne velja za posojilni kartici). 

 • Nakup na od 2 do 24 enako visokih mesečnih obrokov, brez obresti, drugih stroškov in pridobivanja ter potrjevanja dokumentacije. 
 • Minimalni znesek obroka znaša 50,00 €.
 • Želeno število obrokov določite na blagajni sami.

Polog ni potreben, če pa vseeno želite začetni znesek plačati takoj, lahko to storite z gotovino. Ob nakupu s karticami NLB MasterCard in NLB Karanta ne potrebujete nobene dodatne dokumentacije. Plačilo s karticami NLB MasterCard in NLB Karanta je možno za končne kupce in za prodajo z vgradnjo, ni pa možno za davčne zavezance.

Višina nakupa je odvisna od razpoložljivega limita na NLB plačilni kartici, s katero opravite nakup. 

Naročite si obročno kartico kreditno Visa Electron iz Abanke ter nakupujte na obroke kjer koli in kadar koli, preprosto in diskretno.

Glavne prednosti kartice:

 • Na obroke lahko nakupujete na vseh prodajnih mestih doma, po svetu in na spletu z oznako Visa Electron.
 • Plačevanje je preprosto, saj ne potrebujete nobene dodatne dokumentacije; dovolj je le obročna kartica.
 • Število obrokov določite prek sporočila SMS, ne da bi kdor koli vedel, da plačujete obročno.

Značilnosti kartice:

 • Nakupovanje z obročno kartico je preprosto.
 • Nakup lahko poravnate v najmanj 2 do največ 12 obrokih; ob nakupu vsakič sami izberete želeno število obrokov.
 • Najnižji znesek nakupa na obroke ni določen, najvišji znesek pa je odvisen od razpoložljivega limita na kartici.
 • Za pridobitev obročne kartice morate biti kreditno sposobni, limit pa se zavaruje s plačilom zavarovalne premije.
 • Na voljo je uporabnikom osebnega računa Aračun, Aračun senior ali Premium.

Postopek plačila na obroke:

Plačevanje z obročno kartico je preprosto, saj ni omejeno le na izbrana prodajna mesta oziroma dogovore s posameznimi trgovci. Zanj potrebujete le obročno kartico kreditno Visa Electron in mobilni telefon:

 1. Opravite nakup in za plačilo uporabite obročno kartico kreditno Visa Electron. Po plačilu z obročno kartico prejmete sporočilo SMS na svoj mobilni telefon.
 2. Nanj najpozneje v 30 minutah od opravljenega plačila odgovorite prav tako s sporočilom SMS in določite število obrokov. Če nanj ne odgovorite ali ne odgovorite v 30 minutah, se znesek nakupa samodejno razdeli na dva obroka.
 3. Opozorilo: Če ne prejmete sporočila SMS v 30 minutah od plačila z obročno kartico, ste dolžni odgovoriti s povratnim sporočilom SMS takoj, ko ga dobite.
 4. Postopek je zaključen, ko prejmete povratno potrditveno sporočilo SMS.

Za več informacij in pridobitev obročne kartice vas vabimo v poslovalnice Abanke (povezava), dosegljivi smo tudi na brezplačni telefonski številki Abafon 080 1360 ali prek elektronske pošte info@abanka.si.

Are Your Sure?

Exit