- Domov
- Novoletni-trendi - Dišeč božič
Novoletni-trendi - Dišeč božič

Najbolj priljubljen trend božičnega dekoriranja, ki s svojimi tradicionalnimi rdečimi in zelenimi barvami pričara iskrice v očeh vam, vašim otrokom in vnučkom.
Okraski za jelko
Steklene in PVC bunkice
Dekoracija
Girlande
ANINA PRAZNIČNA KUHINJA






Praznični tiramisu z medenjaki
Čas priprave: 25-30 minut
Količina: 5 kozarcev
Medenjake namočimo v mleko in razporedimo po dnu kozarca.
Sladko smetano stepemo do mehkega. Mascarpone sir zmiksamo skupaj s sladkorjem in limonim sokom. Po delih in počasi v mascarpone sir vmešamo stepeno smetano, da dobimo enotno kremo, ki naj ne bo presladka, saj na vrhu pride sladkorni obliv.
Kremo nabrizgamo na piškote. Vse sestavine za obliv z metlico zmešamo in ga prelijemo čez kremo.
Dodamo sladkorne kristalčke in medenjake ter položimo v hladilnik za vsaj 3-4 ure.
VIDEO: Anini triki & nasveti
RECEPTI: Anina kuhinja
Sestavine za kremo
150 gramov mascarpone sira
500 ml sladke smetane za stepanje
1 žlica sladkorja
2 žlici limoninega soka
Sestavine za sladkorni obliv
2 žlici limoninega soka
3-4 žlice vode
240 gramov sladkorja v prahu
Ostale sestavine
20 medenjakov za dno sladice
200 ml mleka
medenjaki za okras
sladkorni kristalčki za okras – opcijsko
rožmarin za okras








Goveji ptički s kuhanim jajcem
Čas priprave: 20 minut
Čas kuhanja: 1 ura
Količina: 6 ptičkov
Zrezke fino stolčemo in jih malo posolimo in popopramo. Nanje položimo rezine šunke in sira ter jajce. Zvijemo in pritrdimo z zobotrebci.
V ponev dodamo maslo in olje ter na njem iz vseh strani popečemo ptičke. Popečene zalijemo z jušno osnovo. Dodamo česen, poper in sol (če imate neslano jušno osnovo). Pokrijemo in na nizkem ognju kuhamo slabo uro.
Po tem času ptičke umaknemo iz posode. V sladko smetano zmešamo moko in paradižnikov koncentrat in vlijemo k omaki. Pokuhamo, da se zgosti, nato pa nazaj dodamo ptičke.
SESTAVINE
6 govejih zrezkov
6 trdo kuhanih jajc
6-12 rezin šunke
6 rezin sira – edamec
žlica masla
žlica oljčnega olja
200-250 ml goveje jušne osnove
1/3 čajne žličke česna v prahu
poper po okusu
sol po okusu
100 ml sladke smetane
1 žlica moke
1/5 čajne žličke paradižnikovega koncentrata
SHRANJEVANJE PECIVA DECORIS Z JELKO/SNEŽINKO, STEKLO VIŠINA 28 CM, SORT
LONČEK DECORIS MEDENJAČEK, SORT
MODELČEK ZA LINCER KEKSE V OBLIKI SRČKA
KOZAREC ZA PENINO ALPEKS 4/1 ELYSIA KELIH 260 ML
MODEL ZA OBLIKOVANJE ALPEKS ŠTAMPILJKE ZA PIŠKOTE 6/1
KUHINJSKI ROBOT BOSCH MUM5XW20 S TEHTNICO
LOPATKA SILICON MAKU
PRIPOMOČEK ZA PEKO KGZ VALJAR 20 CM
MODEL ZA OBLIKOVANJE SMOLIK 3 DELNI MIX
MODEL ZA OBLIKOVANJE SMOLIK 13.5X8.7 CM ANGELČEK
MODEL ZA OBLIKOVANJE SMOLIK 13X10 CM MEDVEDEK
MODEL ZA OBLIKOVANJE SMOLIK 6 DELNI RAZLIČNE OBLIKE
MODEL ZA OBLIKOVANJE SMOLIK 6 DELNI RAZLIČNE OBLIKE
MODEL ZA OBLIKOVANJE SMOLIK 12 DELNI RAZLIČNE OBLIKE
Praznični pogrinjek
PEKAČ / MODEL ZA PEKO TOGNANA 30X10 CM SRNIN HRBET SWEET CHERRY
PEKAČ / MODEL ZA PEKO TOGNANA FI 26 CM ZA TORTO/ POKROV SWEET CHERRY
MODEL ZA OBLIKOVANJE SMOLIK 4X4 CM ZVONČEK
MODEL ZA OBLIKOVANJE SMOLIK 13.5X8.7 CM ANGELČEK
MODEL ZA OBLIKOVANJE SMOLIK 2 DELNI ZA LINŠKO PECIVO ZVON VELIK
MODEL ZA OBLIKOVANJE SMOLIK 5.3X3.5 CM GOBICA
PRIPOMOČEK ZA PEKO STEUBER DROBILEC ZA OREHE, LEŠNIKE MULTIKNACK
PRIPOMOČEK ZA PEKO GALICIJA MLINČEK ZA OREHE INOX
Za praznike vredne občudovanja
Praznični Merkur z Ulo Furlan

