- Domov
- Novoletni-trendi - Nostalgična romanca
Novoletni-trendi - Nostalgična romanca

Elegantno cvetje, svetleče perle in bleščeče pentlje v roza odtenkih pričarajo romantično vzdušje, ki ustavi čas in vzbudi nostalgijo lepih spominov.
Okraski za jelko
Steklene in PVC bunkice
Girlande in perle
Dekoracija
OKRASNI VZGLAVNIK DECORIS 50X30 CM, ROZA, SORT
OKRASNI VZGLAVNIK DECORIS 50X30 CM, ROZA S PTICO SORT
SVEČA BREZ PLAMENA LUMINEO LED, ROZA, FI 7 CM VIŠINA 17 CM
SVEČA BREZ PLAMENA LUMINEO LED, ROZA, FI 7 CM VIŠINA 13 CM
ANINA PRAZNIČNA KUHINJA






Ježki, obliti s čokolado
Piškote zmiksamo do finega. Dodamo mleko in namaz/sir in zmiksamo v enotno zmes.
Oblikujemo 5 ježkov in jih položimo na papir za peko. Položimo v zamrzovalnik za 20 minut.
Belo čokolado na pari stopimo in ji vmešamo olje. Po potrebi še malo popravimo obliko, da so lepše okrogli, saj se bodo na tej točki lepše oblili, torej se bo nanje lepše prijela čokolada, ker bodo hladni.
Takšne postavimo na rešetko (ali drug mrežast podstavek) in prelijemo s čokolado, jim takoj zapičimo vilico in jih potresemo z izbrano dekoracijo.
VIDEO: Anini triki & nasveti
RECEPTI: Anina kuhinja
SESTAVINE
200 gramov baby/savojskih piškotov
150 gramov spekulas piškotov
150 ml mleka
150 gramov belega čokoladnega namaza ali mascarpone sira (v tem primeru dodamo še sladkor po okusu)
300 gramov bele čokolade + 2 žlici olja in
vrtnični listi za okras – ali narezane brusnice ali liofilizirane jagode
PRIPOMOČKI
Kuhinjski robot
Kozica z debelim dnom za topljenje čokolade
Pladenj z luknjami za odcejanje ježkov
Servirni nizki krožniki - manjši, da ne bodo preveliki za posamičnega ježka
Zlate/roza majhne vilice








Losos v listnatem testu s špinačnim nadevom
Čas priprave: 15-20 minut
Čas kuhanja: 25 minut
Količina: za 2 osebi
Lososovemu fileju odstranimo kožo. Posolimo ga in popopramo. Pustimo, da se otopli na sobno temperaturo, vmes pa pripravimo ostalo.
Ponev segrejemo. Dodamo olje in nariban česen. Takoj, ko zadiši, dodamo špinačo. Pokuhamo le toliko, da se spusti. Odstranimo in jo ohladimo. Dodamo ji naribano limonino lupinico, kremni sir ter sol. Premešamo.
Jajce stepemo. Pečico segrejemo na 220 stopinj.
Listnato testo še izdatno zvaljamo, da ga malce povečamo. Premažemo ga s stepenim jajcem. Razpolovimo ga in na vsako polovico dodamo lososov file. Nadevamo ju s špinačnim nadevom. Testo najprej zavihamo iz obeh strani, nato premažemo s stepenim jajcem in združimo še vrhnji in spodnji rob.
Obrnemo okrog in odložimo na papir za peko. Površinsko zarežemo vzorec. Premažemo s stepenim jajcem in položimo v segreto pečico na zgornjo tretjino za 25 minut.
Pečenega lososa pustimo stati 5 minut, nato ga postrežemo.
Postrežemo ga zraven pire krompirja, polente ali pečenega krompirja.
Sestavine
2 lososova fileja
1 zavitek zvaljanega listnatega testa
1/3 čajne žličke soli
črni poper po okusu
1 jajce
Sestavine za špinačni nadev
5 polnih pesti sveže špinače
3 žlice kremnega sira
1 strok česna
1 žlica oljčnega olja
limonina lupinica ene bio limone
1/3 čajne žličke soli
SERVIRNA SKLEDA DECORIS PROZORNA Z ZLATIM ROBOM STEKLO, FI 14.5 CM
KOZAREC ZA PENINO DECORIS 260 ML, ROZA BARVE Z ZLATIM ROBOM
PLITVI KROŽNIK DECORIS PROZOREN Z ZLATIM ROBOM STEKLO, FI 20.5 CM
JEDILNI PRIBOR DECORIS 16 DELNI DECORIS ROŽNATO ZLATA
KOZICA SIMPLY CLEAN, 18 CM, B5672953
KUHINJSKI ROBOT BOSCH MUM5XW20 S TEHTNICO
PODSTAVEK ZA POSODO 24X24 CM MAKU
JEDILNI PRIBOR TOGNANA 24 DELNA ANTONY GOLDEN
Praznični pogrinjek
SERVIRNI KROŽNIK TOGNANA ZA ODLAGANJE PRIBORA COPENHAGEN
SKODELICA TOGNANA SERVIRNA 16 CM COPENHAGEN
LONČEK TOGNANA 280ML COPENHAGEN
SERVIRNI KROŽNIK TOGNANA 30CM COPENHAGEN
SERVIRNI KROŽNIK TOGNANA 30.5 X 14 CM COPENHAGEN
PEKAČ / MODEL ZA PEKO TOGNANA SERVIRNI 26.5 X 15.5 CM COPENHAGEN
PEKAČ / MODEL ZA PEKO TOGNANA SERVIRNI 37 X 21.5 CM COPENHAGEN
KELIH ZA ŠAMPANJEC 310 ML BALET, GARNITURA 4/1
KELIH ZA BELO VINO 520 ML BALET, GARNITURA 4/1
KELIH ZA RDEČE VINO 680 ML BALET, GARNITURA 4/1
KELIH ZA RDEČE VINO 740 ML BALET, GARNITURA 4/1
SERVIRNI VRČ KARAFA 2280 ML BALET
Za praznike vredne občudovanja
Praznični Merkur z Ulo Furlan

