Brezplačna dostava pri spletnem nakupu nad 180 €
Brezplačno vračilo izdelka pri spletnem nakupu v 30 dneh

obnova lakiranih vrat

Lakirana vrataLakirana vrata

Imajo vaša stara vrata razpokan lak? Z našim nasvetom boste preprosto in hitro star izgled spremenili v sijočega in zavidanja vrednega.


Nov sijaj za stara vrata

1. korak
Vrata snemite in jih vodoravno položite na dve tesarski kozi.

2. korak 
Najprej morate odstraniti star lak. To se stori s pomočjo luža. Če boste lužili sami obvezno uporabite zaščito za dihala in gumijaste rokavice. Pomembno je tudi, da tega ne opravljate v zaprtem prostoru! Lužilno sredstvo nanesite s širokim čopičem in pustite pol ure, da začne delovati. Če niste vešči tega opravila, je bolje, da vrata prepustite strokovnjakom in luženje opravijo namesto vas.

3. korak

Po delovanju lužilnega sredstva, zmehčano barvo odstranite s pleskarsko lopatico. To ponavljajte, dokler se ne pokaže prvotna struktura lesa. Če imate okrašeno ali profilirano površino vrat, je najbolje, da za odstranjevanje uporabite jekleno volno ali čisto žično krtačo. Vendar jeklene volne nikar ne uporabljajte za odstranjevanje barve iz hrastovega lesa.

4. korak

VrataVrata

Vrata sedaj lahko obrusite z vibracijskim brusilnikom. Najprej izberite bolj grob brusni papir, nato pa še finejšega.

5. korak

Temeljito očistite prah in na površino nanesite sredstvo za zaščito lesa.

6. korak

Ko se zaščitno sredstvo posuši, lahko vrata premažete z lazuro za les ali barvo. Vedno barvajte v smeri lesnih vlaken! Ko se prvi nanos posuši, nanesite še eno plast. 


Are Your Sure?

Exit