Brezplačna dostava pri spletnem nakupu nad 180 €
Brezplačno vračilo izdelka pri spletnem nakupu v 30 dneh

Obnova stare komode

Stara komoda

Zakaj bi kupovali novo pohištvo, če lahko staremu povrnete sijaj in dodate modern videz? S prenovo starega izdelka boste privarčevali s stroški, saj boste za prenovo potrebovali veliko manj, kot pa če bi kupovali novo pohištvo. Zagotavljamo vam, da se boste med prenovo zabavali in uživali.


Staro pohištvo – nov izgled

1. korak

Vzemite širok čopič in na staro komodo nanesite lužilno sredstvo. Pustite, da deluje približno pol ure. Priporočamo vam, da lužite na odprtem ali jo prepustite strokovnjakom, da ta del prenove opravijo namesto vas. Vsekakor pa je med luženjem obvezna uporaba gumijastih rokavic in dihalne maske

2. korak

Barva se je v času delovanja lužilnega sredstva dovolj zmehčala, zato jo sedaj lahko odstranite s pleskarsko lopatico. To ponavljajte tako dolgo, dokler se ne pokaže struktura lesa.

Namig: če imate komodo z okrasno letvijo ali profiliranimi površinami, vam svetujemo, da namesto lopatice uporabite jekleno volno ali čisto žično krtačo

Brušenje

3. korak

Komodo zbrusite z brusilnikom. Priporočamo uporabo večfunkcijskega brusilnika. Najprej brusite z grobim brusnim papirjem, nato pa šele s finim.

4. korak

Sedaj je potrebno temeljito očistit prah. Ko ste očisti prah, lahko na komodo nanesete sredstvo za zaščito lesa.

5. korak

Ko se sredstvo za zaščito lesa posuši, jo premažite še z lazuro za les ali barvo. Vedno barvajte v smeri lesnih vlaken. Pustite, da se nanos posuši in postopek nanašanja barve ali lazure, še enkrat ponovite. 


Pomembno

Za odstranjevanje barve iz hrastovega lesa nikoli ne uporabljajte jeklene volne! 

Are Your Sure?

Exit