Brezplačna dostava pri spletnem nakupu nad 180 €
Brezplačno vračilo izdelka pri spletnem nakupu v 30 dneh

Obnovitev stare mize in stolov

Barvanje

Pred odvozom na kosovne odpadke premislite o rešitvi starih miz in stolov. Z malo domišljije, iskanjem navdiha in inovativnosti jih lahko spremenite v unikatne kose pohištva, ki bodo vašim prostorom prinesla nov izgled, kakršnega ni moč kupiti. Po zbiranju idej se lotite prvega koraka v prenovi pohištva, pri katerem uporabite deltasti brusilnik


Korak za korakom: Obnova starih kosov pohištva

1. Prvi korak je odstranjevanje starega laka, ki ga odstranite z deltastim brusilnikom. Vanj vstavite grob brusilni list in temeljito obrusite celoten kos pohištva.

2. V naslednjem koraku popravite poškodovana mesta – zamenjajte zlomljene dele, z lesnim ali izravnalnim kitom pa zapolnite luknje in razpoke.

3. Ko se izravnalni kit posuši, površino ponovno zbrusite, a v tem primeru uporabite brusilni list fine zrnatosti (180 pri mehkem lesu in 120 pri trdem lesu).

4. Površine na koncu prelakirajte z zaščitnimi sredstvi – z lazuro, voskom ali lakom. 


Pohištvu dodajte unikatno noto

Ustvarjalci bodo uživali v kreativnem okraševanju kosov pohištva. Skladno s stilom opreme in izgledom vaših prostorov dekorirajte mize, stole, nočne omarice, omare in druge kose pohištva. Če vam običajni premazi ne ustrezajo, lahko izberete opaznejše barve za les ali dekorativne dodatke, kot so servieti. Z uporabo servietne tehnike in posebnih lepil lahko oblepite lesene dele pohištva, v domovanje pa s tem vnesete svežino in več razigranosti.

Poleg brušenja in premazovanja pohištva pa lahko z nekaj preprostimi postopki preobrazite nezanimive kose in jim dodate nov videz, ki sega vse od klasičnega do videza z vintage pridihom. Do želenega učinka lahko pridete z uporabo krednih barv, ki so zelo prekrivne. Po sušenju so na otip žametne in gladke, primerne pa so za nanos na kovino, keramiko, les, papir, platno, tekstil in druge materiale. Preden se lotite prenove, preberite nasvet o uporabi krednih barv, ki vas bo vodil tudi skozi celoten postopek obnove. 

Are Your Sure?

Exit