S 1.4.2023 stopijo v veljajo novi Splošni pogoji za imetnike Merkujeve kartice zaupanja. Več
Primerjalnik izdelkov:
Primerjalnik izdelkov:

Obnovitev stare mize in stolov

BarvanjeBarvanje

Pred odvozom na kosovne odpadke premislite o rešitvi starih miz in stolov. Z malo domišljije, iskanjem navdiha in inovativnosti jih lahko spremenite v unikatne kose pohištva, ki bodo vašim prostorom prinesla nov izgled, kakršnega ni moč kupiti. Po zbiranju idej se lotite prvega koraka v prenovi pohištva, pri katerem uporabite deltasti brusilnik


Korak za korakom: Obnova starih kosov pohištva

1. Prvi korak je odstranjevanje starega laka, ki ga odstranite z deltastim brusilnikom. Vanj vstavite grob brusilni list in temeljito obrusite celoten kos pohištva.

2. V naslednjem koraku popravite poškodovana mesta – zamenjajte zlomljene dele, z lesnim ali izravnalnim kitom pa zapolnite luknje in razpoke.

3. Ko se izravnalni kit posuši, površino ponovno zbrusite, a v tem primeru uporabite brusilni list fine zrnatosti (180 pri mehkem lesu in 120 pri trdem lesu).

4. Površine na koncu prelakirajte z zaščitnimi sredstvi – z lazuro, voskom ali lakom. 


Pohištvu dodajte unikatno noto

Ustvarjalci bodo uživali v kreativnem okraševanju kosov pohištva. Skladno s stilom opreme in izgledom vaših prostorov dekorirajte mize, stole, nočne omarice, omare in druge kose pohištva. Če vam običajni premazi ne ustrezajo, lahko izberete opaznejše barve za les ali dekorativne dodatke, kot so servieti. Z uporabo servietne tehnike in posebnih lepil lahko oblepite lesene dele pohištva, v domovanje pa s tem vnesete svežino in več razigranosti.

Poleg brušenja in premazovanja pohištva pa lahko z nekaj preprostimi postopki preobrazite nezanimive kose in jim dodate nov videz, ki sega vse od klasičnega do videza z vintage pridihom. Do želenega učinka lahko pridete z uporabo krednih barv, ki so zelo prekrivne. Po sušenju so na otip žametne in gladke, primerne pa so za nanos na kovino, keramiko, les, papir, platno, tekstil in druge materiale. Preden se lotite prenove, preberite nasvet o uporabi krednih barv, ki vas bo vodil tudi skozi celoten postopek obnove. 

Nazaj na vrh Nazaj na vrh
Primerjalnik izdelkov:
Dodaj v košarico
Kategorije izdelkov

Košarica

Izberite svoj najbližji trgovski center

Za izbran trgovski center vam bomo samodejno prikazovali zaloge.

Zdravo

Ste že nakupovali v Merkur spletni trgovini?

Prijava

Še niste nakupovali v Merkur spletni trgovini?

Ustvarite račun in nakupite hitreje.
Ob registraciji si lahko ustvarite tudi Merkurjevo kartico zaupanja, s katero si zagotovite dodatne prihranke.

Registracija

Zaloga v trgovskih centrih

Prikaz zalog je informativne narave. Točen podatek dobite v izbranem trgovskem centru.

Brezplačna pomoč pri nakupu
Brezplačna pomoč pri nakupu
080 88 01
Kuhinja
Kopalnica
Gradnja in obnova
Vrt in okolica
Prazniki