S 1.4.2023 stopijo v veljajo novi Splošni pogoji za imetnike Merkujeve kartice zaupanja. Več
Primerjalnik izdelkov:
Primerjalnik izdelkov:

Obvarujmo imetje pred vlomilci

Zaščita pred vlomilciZaščita pred vlomilci

Naša lastnina in nepremičnine so vedno izpostavljene ljudem s slabimi nameni. Nepremičnine same sicer ni mogoče fizično ukrasti, jo je pa možno poškodovati ali pa vanjo vlomiti in odnesti premičnine, ki so v njej. Le te lahko zavarujemo na več načinov, najbolj razširjeno pri hišah in stanovanjih je tehnično varovanje, pri poslovnih objektih pa fizično.


Kaj storiti, ko se odpravimo na daljši dopust?

Ob nedeljah, praznikih in počitnicah je največ vlomov v stanovanjske objekte. Veliko za varnost praznega doma lahko storimo tudi sami. Preberite spodnjih nekaj nasvetov, ki jih je pametno upoštevati, kadar gremo od doma za več dni: 

 • Zapremo dostopna okna, tudi tista na strehi ali balkonu. Ne pozabimo tudi na odprtine v kleti.
 • Z dvorišča umaknemo razne lestve, stole, zabojnike za smeti, ki bi omogočili plezanje do oken ali vrat na višjih nivojih.
 • Ne skrivamo ključev na določena "skrivna" mesta, saj nas vlomilci lahko opazujejo.
 • Sodelujemo s sosedi in jih prosimo, da redno praznijo poštni nabiralnik, zalivajo rože, prižigajo in ugašajo luči. Tako vaše bivališče ne bo dajalo vtisa zapuščenosti.
 • Če imamo v stanovanju dragocene predmete, jih v času odsotnosti spravimo v  bančni sef, ki ga najamemo za obdobje odsotnosti.
 • Doma vrednejše predmete lahko shranimo v sef oziroma trezor.

Kako zaščititi stanovanje

Stanovanje v stolpnici ali bloku je mnogo lažje zaščiti kot stanovanjsko hišo. Za pritlično - atrijsko stanovanje veljajo podobni ukrepi kot za stanovanjsko hišo.

Za stanovanja, ki so v nadstropjih in praktično niso dostopna drugje kot po stopnišču, varovanje res ni posebej zahtevno. S protivlomimi vrati je težava skorja popolnoma rešena. Ta so praktično nezlomljiva, ključavnica na njih pa je podobna ključavnicam na trezorjih. 

Lahko tudi vgradimo prečne zapore na obstoječa vrata in dodatne podpore ter dodatno ključavnico, vendar so te rešitve manj zanesljive od protivlomnih vrat.

Zelo pomembno je, da stanovalci v stolpnicah spoštujejo nekatera pravila bivanja v večstanovanjski hiši: prek domofona lahko odpirajo vrata samo osebam, ki jih poznajo.

sefsef

Ponekod se uveljavlja tudi že nadzor vstopa v stolpnice z močjo videokamere. Tako lahko potem stanovalci prek kabelske televizije na določenem kanalu vidijo, kaj se dogaja pri vhodu in kdo zvoni.


Stanovanje naj bo manj zanimivo za vlomilce

Stanovanje ali hišo lahko zavarujemo tudi z različnimi tehničnimi pripomočki, ki bodo odgnali morebitne vlomilce oziroma jim zelo otežili vlom:

 • Nakup dobre ključavnice, ščitnika vložka ključavnice ali prečnega droga, ki preprečuje dvig vrat s tečajev, se pri vlomu dodobra obrestuje.
 • Za dodatno zavarovanje kupimo dobra protivlomna vrata.
 • Zavarujemo okna s ključavnicami ali posebnimi prozornimi folijami, ki preprečujejo razbitje stekla, z dodatnimi zapahi ali ključavnico lahko zavarujemo tudi rolete na oknih in polkna.
 • Stanovanje ali hišo lahko zavarujemo z alarmno napravo, ki bo z glasnim zvokom pregnala tatove ali s tihim alarmom obvestila varnostno službo oz. policijo.
Alarmna napravaAlarmna naprava
 • Dodatne možnosti zavarovanja nudijo tudi družbe za varovanje objektov in policijske postaje, ki nudijo dodatno tehnično in fizično varovanje objektov.

Rečeno storjeno - iščete mojstraRečeno storjeno - iščete mojstra
Nazaj na vrh Nazaj na vrh
Primerjalnik izdelkov:
Dodaj v košarico
Kategorije izdelkov

Košarica

Izberite svoj najbližji trgovski center

Za izbran trgovski center vam bomo samodejno prikazovali zaloge.

Zdravo

Ste že nakupovali v Merkur spletni trgovini?

Prijava

Še niste nakupovali v Merkur spletni trgovini?

Ustvarite račun in nakupite hitreje.
Ob registraciji si lahko ustvarite tudi Merkurjevo kartico zaupanja, s katero si zagotovite dodatne prihranke.

Registracija

Zaloga v trgovskih centrih

Prikaz zalog je informativne narave. Točen podatek dobite v izbranem trgovskem centru.

Brezplačna pomoč pri nakupu
Brezplačna pomoč pri nakupu
080 88 01
Kuhinja
Kopalnica
Gradnja in obnova
Vrt in okolica