Brezplačna dostava nad 180 €
Brezplačno vračilo izdelka v 30 dneh
Brezplačen osebni prevzem - Click & Reserve
Navigacija

Solarni sistemi

Ploščati in vakuumski solarni sistemi

Ogrevalne naprave v vašem domu lahko dopolnite s sončnim sistemom. Z namestitvijo sončnih kolektorjev prispevate k zmanjšanju CO2 izpustov in odgovorno ravnate z okoljem. Solarni sistemi so neizčrpen in tih vir energije, ki omogočajo napajanje radia, TV, prenosnih računalnikov, hladilnikov in drugih električnih naprav.

Nekateri solarni sistemi so namenjeni napajanju v manjših objektih za prosti čas in zadoščajo za razsvetljave in radio, drugi sistemi pa so primernejši za večje potrebe. Sprejemniki sončne energije pretvarjajo sončno energijo za ogrevanje prostorov in pridobivanje tople sanitarne vode.
Solarne pakete sestavljajo toplotni kotli in sončni kolektorji, ki jih uporabljamo za ogrevanje sanitarne vode ali jih vključimo v kombinirani sistem ogrevanja pri ogrevanju stanovanjskih prostorov, šol, zdravstvenih domov, bazenov in vrtcev.
Solarni sistemi so zaradi porabe obnovljive sončne energije okolju zelo prijazni, saj pripomorejo k zmanjšanju izpustov toplogrednih plinov. S solarnimi sistemi lahko zadostite več kot polovici potreb po topli sanitarni vodi.

V Merkurjevi ponudbi so na voljo ploščati in vakuumski solarni sistemi, ki so kakovostni in preizkušeni ter jih je mogoče kombinirati z drugimi ogrevalnimi sistemi. S solarnimi sistemi boste privarčevali pri stroških za ogrevanje, stroški investicije v solarni sistem pa se vam bodo kmalu povrnili. Razlika med solarnim sistemom in toplotno črpalko je, da črpalka samo pretvarja toploto znotraj prostora in zato v kurilni sezoni ni smiselna.

Pred izbiro solarnega sistema se dobro pozanimajte o solarnih sistemih, katerih dnevna poraba tople sanitarne vode znaša do 100 litrov na člana gospodinjstva. Skupaj s podporo pri ogrevanju prostorov je minimalna prostornina hranilnika toplote 500 litrov.

Preverite Merkurjeve nasvete za učinkovito ogrevanje